Eylül ayı İl Genel Meclis Toplantısı, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında başladı.

Başkan Sözen, Eylül ayı İl Genel Meclis toplantısının açılış konuşmasında, “Sorumluluk Sahamızda Tabiri Caiz İse Ayak Basmadık Yer Bırakmıyoruz, 325 Personel 164 İş Makinesi, Üretim Tesisleri Ve 17 İl Genel Meclis Üyemiz İle Çok Güzel Ve Başarılı Çalışmalara Hep Birlikte İmza Atıyoruz” dedi.

Başkan Sözen, Karabük İl Genel Meclis Üyeleri olarak Karabük için gece-gündüz demeden kırsalda yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek sorumluluk sahalarında ayak basmadık yer bırakmadıklarını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti:

“Yıl İçerisinde Birçok Çalışmanın Hayata Geçirilmesi Adına Önemli Kararlar Alıyoruz Ve Alınan Kararların Sahada Uygulanması İçin De Yoğun Bir Çaba Ve Mesai Sarf Ediyoruz.

İl Sınırları İçerisinde Sorumluluk Sahamız Olan Her Yerde İzimiz Var, İmzamız Var, Gerek İl Genel Meclis Üyelerimiz, Gerekse İl Özel İdare Personelimiz Canla Başla Çalışıyor.

Her Sene Başında Yapılan Programlar Çerçevesinde Belirlediğimiz Her Hedefi Tutturuyor,  Hatta Aşıyoruz. Tabi Yapılan Bu Çalışmaların Hepsi Sistemli, Koordineli, Takip Gerektiren, Özveri İsteyen Birlik Ve Beraberlik İçerisinde Olacak İşler. Genel İtibariyle Baktığımızda Kendi Kendine Yeten Bir Kurum Olmasıyla İlde Ve Bölgede Tek Olma Özelliği Taşıyan Karabük İl Özel İdaresi Taş Ocakları Sabit Ve Seyyar Konkasörleri, Asfalt Plenti, İş Makineleriyle Parmakla Gösterilen Bir Konumdadır. İdaremize Kazandırdığımız Seyyar Konkasörlerimiz İle 1.940 Bin Ton Temel Yapı Malzemesi Üretimi Gerçekleştirdik.

Yine 2022 Yılında Bünyemize Kazandırdığımız Cumayanı Taş Ocağındaki Sabit Konkasörümüz İle 305 Bin Ton Malzeme Üretimi Gerçekleştirildi.

2023 Yılı İlk 8 Aylık Zaman Diliminde İse 111.515 Ton Malzeme Üretilmiştir. Toplamda Seyyar Ve Sabit Konkasörlerimiz İle 2.241.350 Ton Malzeme Üretilmiş Ve İhtiyaçlar Doğrultusunda Kullanılmıştır. Ayrıca 2019 Yılında Açılışını Yaparak İlimizin Ve Bölgemizin En Büyük Asfalt Plenti İle 5 Yılda 571 Km.Bsk Sıcak Asfalt Üreterek Köy Yollarımıza Serdik. Bu Yılki Hedefimiz 700 Km.Nin Üzerine Çıkarmak Olacaktır. Bugün İtibariyle Yıl İçerisinde 42 Bin Ton Bsk Üretimi İle 63 Km. Yolumuzu Tamamlamış Durumdayız.

Eskipazar, Eflani Ve Ovacık İlçelerimizde De Ana Programlarımız Tamamlanmıştır. Çalışmalarımız Safranbolu, Merkez İlçe Ve Yenice İlçemizde Devam Edecektir.

Köylerimizin Belediyesi Konumunda Olan Ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Söylediği Gibi Şehir Merkezinde Ne Varsa Köyde De O Olacak Sözünden Hareketle Çalışmalarımızı Aralıksız Sürdürüyoruz, Bu Bağlamda Yollarımızı Sadece Asfalt Yapmıyoruz, Köylerimizin Altyapı Hizmetleri İçin De Çalışıyoruz.

Su Ve Kanal Hizmetleri Müdürlüğü Olarak Bu Yıl 32 Adet Projemiz Devam Ediyor. Bunlardan Bazıları Tamamlandı, Bazıları İse Bitmek Üzere, Diğer Bir Sorumluluk Alanımız Da Katı Atık Toplama Hizmetimizdir. İlimiz Merkez Ve 5 İlçemizde 277 Köyümüzün 225’inde 593 Mahallemizin 576’sında 3414 Çöp Konteynırı Ve 9 Adet Çöp Kamyonu İle Hizmet Veriyoruz.”

“KÖYDES ödeneklerinin tamamıyla Vatandaşlarımıza Hizmet Ediyoruz”

Başkan Sözen, eylül ayı İl Genel Genel Meclis toplantılarının ilk gününde KÖYDES ödeneklerine de değinerek şöyle konuştu;

“Köydes’in Kurulduğu 2005 Yılından Bugüne İlimize 335.368 Bin Tl. Ödenek Tahsis Edildi. Cumhuriyet Tarihinin Ülkemizdeki Kırsal Altyapının Desteklenmesi Adına En Büyük Proje Olan Köydes İle yol hizmetleri 770, içme suyu hizmetleri 738, tarımsal sulama 18, kanalizasyon alanında 36 Olmak Üzere Toplamda 1562 Proje Hayata Geçirilmiştir.

Özellikle Şunu Belirtmek İsterim Ki Daha Önce Köydes Ödeneklerinin Yarısıyla Malzeme Alımını Karşılıyorduk, Yani Satın Alıyorduk, Şimdi İse Bünyemize Kattığımız Konkasörlerimiz İle Altyapı Malzemelerini Ve Agrega Üretimini Kendimiz Gerçekleştiriyoruz. Böylece Köydes Ödeneklerinin Tamamıyla Vatandaşlarımıza Hizmet Etme Fırsatı Buluyoruz.

Sonuç İtibariyle İlimize Ve Bölgemize Yapılan Bu Yatırımlar Kolay Elde Edilecek Çalışmalar Değil, Bunların Hepsi Birlik Beraberlik Ve Siyasi İradenin İstikrarı Sayesinde Elde Edilen Başarıdır.

Yapılan Bu Yatırımların İlimize Kazandırılmasında Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Olmak Üzere Milletvekillerimize, Valilerimize, Meclis Üyelerimize, Meclis Başkanlarımıza, Genel Sekreterimize, Gece Gündüz Demeden Mesai Mevhumu Gözetmeksizin Çalışan Personelimize Teşekkür Ederim.” 

Editör: Özenay Kahriman