Cumhuriyet Halk Partisi’nin Karabük’te eski yapı taşlarından olan Av. Erdoğan Dinçel, bugün sosyal medyasından bir yazı paylaşımında bulundu.

Dinçel, “Karabük CHP’de aday belirleme polemikleri bitmiyor” başlığı ile yaptığı açıklamasında, CHP Karabük İl Başkanını ve Milletvekili Cevdet Akay’ı hedefine koydu.

Aday belirlemede nasıl bir yöntem uygulandığının açıklanmadığını eleştiren Dinçel, sürecin gereğinden fazla uzatıldığını ifade ederek, uzun süredir İl Danışma Kurulunun da toplanmadığına dikkat çekti.

Hayatının yarısından fazlasını Sosyal Demokrat olarak geçiren ve Karabük’te CHP’nin her alanında görev yapan Av. Erdoğan Dinçel’in yaptığı açıklama şöyle;

CHP Karabük İl Yönetiminin aday belirleme sürecini doğru ve sağlıklı yürüttüğünü söylemek maalesef mümkün değil.

Bir kargaşadır gidiyor, dedikoduların eleştirilerin sonu gelmiyor. Bu süreç bir an önce sonlandırılmaz ve aday belirlenmezse, sorunun daha da büyüyeceği görülüyor.

CHP Karabük milletvekili Sayın Cevdet Akay, her ne kadar aday belirleme sürecine müdahil olmadığını, kendisinin başka bir bölgede sorumlu olduğunu ifade etse de aslında olayın tam da merkezinde olduğunu, sürecin bizzat kendisinin kontrolünde gelişmesi ve sonuçlanması çabasında olduğunu bilmeyen yok.

Bu arada İl Yönetiminin ve Merkez İlçe Yönetiminin ne yaptığını veya ne yapmak istediğini de bilen yok.

Bugüne kadar İl Başkanı Vedat Yaşar, aday belirleme yöntemi konusunda hiçbir açıklama yapmadı. Belediye Başkan adayı ve diğer adaylıklar hangi yöntemle belirlenecek?

Kimse bilmiyor.

Üyelerle önseçim mi yapılacak?

Eğilim yoklaması mı yapılacak?

Kamuoyu araştırması ve anket mi yapılacak?

İl Başkanı ve İl Yönetimi bizzat kendileri mi belirleyecek?

İl Yönetimi ve merkez İlçe Yönetimi birlikte mi belirleyecek?

Yoksa Sayın Milletvekili tek başına kendi mi karar verecek?

Bu yöntemlerin hangisinin uygulanacağı veya uygulanmakta olduğu bilinmiyor. Bu nedenle de ne kargaşa bitiyor ne de dedikodu.

İl Danışma Kurulu uzun zamandır toplanmıyor; Genel seçimlerden önce aday belirlemede toplanmadı. Seçimden sonra seçim değerlendirmesi için, il kongresi öncesi, il kongresi sonrası da toplanmadı. Şimdi de Aday belirleme konusunda ve seçim süreci ile ilgili İl Danışma Kurulunun görüşü alınmıyor.

Parti emekçilerine düşüncelerini açıklama ortamı sağlayacak platformlar yaratılmayınca, üyelerin sosyal medya paylaşımları için eleştiri yapma hakkınız da olmaz.

Buradan şu sonuç çıkıyor; 'Biz her şeyi iyi yaparız, biz iyi biliriz, milletvekili ve il başkanı beraber doğru kararı veririz.' Diyorsunuz.

O zaman bu partinin emekçileri ve üyeleri de der ki;

'Başarılı olursanız sizi kutlarız.'

'Başarısızlığın ve beceriksizliğin hesabını da siz verirsiniz, bedelini de ödersiniz.'