Safranbolu Belediyesi ve SUDA (Sürdürülebilir Kentsel ve Kırsal Kalkınma Platformu) iş birliğinde Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde 20 Ocak 2024 saat 13.30’da verilecek kültürel mirası üzerinde yükselen sürdürülebilir ve yenilikçi kent Safranbolu konferansının hazırlık aşamaları olan tespit çalışmaları, paydaş analizi, kilit paydaş görüşmeleri, odak grup toplantıları, anahtar paydaş görüşmeleri ve anket çalışmaları başladı. Safranbolu’nun bugünü ve yarınında sivil katılımın kalıcı mekanizmalar haline gelmesine yönelik Çalıştay’ın odak grup toplantılarına Safranbolu’da turizm sektöründe hizmet veren işletmeler, dernek, oda, stk başkanları, kurum temsilcileri katıldı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse odak grup toplantılarının yapıldığı alanları ziyaret etti.  Katılımcılar ve SUDA yöneticilerine teşekkürlerini ileterek Safranbolu’nun geleceğine yönelik ortaya çıkacak projeler noktasında tüm gruplara iyi çalışmalar diledi. 

SUDA Başkanı Serdar Karadağ odak grup toplantıları öncesi Safranbolu Belediyesi ile birlikte çalışmaktan mutluluk duyduğunu belirten konuşmasında; “Bir süredir Safranbolu Belediyesi ile de çeşitli çalışmalar yapıyoruz, fikir geliştiriyoruz. Bazı küçük uygulamalarımız da oldu. Bu çalışmaların sonundaki hedef kalıcı bir mekanizma oluşturmak. Burada tabiki görüşler projeler ortaya çıkacak fakat önemli olan bunları kalıcı bit hale getirebilmek.’’

“Katılımlı ve Kapsayıcı Yerel Yönetim Projesi" yürütücüsü Prof. Dr. Gülden Erkut ise şu ifadeleri kullandı;”Biz şu ana kadar yaptığımız aşamalarda sorunları belirlemeye çalıştık, birtakım iç ve dış çevre analizleri yaptık. Safranbolu’nun güçlü yönleri ve dışarıdan gelen fırsatları listeledik. Paydaş analizleri yapıldı. Sevindirici olan Safranbolu’da ilgisi ve etkisi yüksek olan bir paydaş kümesi oluştu ve bu hiç görmediğimiz bir şey. Bu iş birliğine yönelik küçük adımlardan sonra uluslararası projeler hazırladık, sunduk ve başvurucaklarımız var aynı zamanda. Bütün bu çalışmaların toplamı bir yayın haline gelecek ve bize rehberlik eden bir kitap olarak duracak.”

Söz konusu konferansın odak grup toplantıları öncesi yapılan konuşmaların ardından alanlarına ve konu başlıklarına göre bir araya gelen grup üyeleri toplantılarına başladı.

Editör: Özenay Kahriman