Uzun yıllar AK Parti’de siyaset yapan ve geçtiğimiz günlerde geniş katılımlı rozet takma töreni ile Milliyetçi Hareket Partisi’ne geçen Karabük Merkez Köy Muhtarları Dernek Başkanı, 30 Yıllık Bürnük Köyü muhtarı Enver Kemik, Karabük Net Haber’den Ergün Başkaya’nın sorularını cevaplandırdı.

“AK Parti de 20 yılı aşkın siyaset yaptım. Bu seçimde de AK Parti’ye İl Genel Meclisi adaylığı için müracaat ettim. Rafet Başkan dedi ki ‘gel bu sene beraber çalışalım’, ‘tamam.’ Dedim. Nasip böyleymiş.” Diyen Enver Kemik, AK Parti’den neden istifa edip, MHP’ye geçtiğini şu ifadeler ile dile getirdi.

“Ben AK Parti’ye dilekçe verirken bütün arkadaşlarımla görüştüm, milletvekilleriyle de görüştüm, istifa etmenden de görüştüm. Nihayetinde bizim oraya 20 yıllık bir emeğimiz var ama kabul görmedi herhalde,  ben de ‘burada bize yer, yok sen Rafet Başkanın peşine git.’ Dedim”

Enver Kemik’in MHP’ye geçmesinin ardından, AK Parti cenahının içinde “Karabük Merkeze Bağlı 37 köyde, bir il genel meclis üyesi çıkaracak kadar bile oy yok. Çok önemli değil.” Şeklinde bazı söylemler olduğunu dile getiren Kemik, “Tabi ki onun en iyi cevabı 31 Mart ta verilecek. Var mı, yok mu veya sadece köylerin oyu köyde mi, bu Karabük'te köylerin kaç tane oyu var? Bu seçim sadece köyle biten bir iş değil, merkezde bizim köylülerimiz var,  bunlarda kendine göre bir yön çizecek. Ben 40 senedir bu Karabük'te cemiyetçilik yapıyorum. Bu konuyu 1-2 kişi konuşuyor 31 Mart'ta göreceğiz inşallah.

‘Karabük Merkez Köy Muhtarları önem arz etmiyor’ diyen kişileri herkes biliyor, bunu buradan açıklamayalım. 31 Mart ta onu göreceğiz inşallah, el mi yaman, bey mi yaman bakacağız. Benim kimseye bir kırgınlığım, dargınlığım yok. Ben kimsenin lehinde, aleyhinde konuşmadım. Bu benim kendi tercihim böyle bir karar verildi. Benim üstüme gelinirse, bende birilerinin üstüne giderim, benim öyle bir niyetim yok.” dedi.

AK Parti’den MHP’ye geçmesiyle ilgili Merkez köylerde ve muhtarlarında tepkinin nasıl olduğu sorusuna ise cevaplayan Enver Kemik; “Bende çatlak ses yok, çatlak ses çıkarmaya çalışanlar oldu. Ben 30 yılı aşkın süredir bu derneğin başkanıyım. Benim arkadaşlarım, benim yanımda olamayacak ta nerde olacak? Ben şahsım olarak Cumhur İttifakı adabına uygun hareket etmeye çalışıyorum ama bazıları ‘oraya gitme, orada ne işin var?’ diyor. Bu güne kadar AK Parti bizi nereye çağırdıysa, oraya gittik. Orada hiç bir sıkıntı yok, benim arkadaşlarımı MHP'ye benim yanıma geldi. Bakarsın, sende bir yere çağırırsın, oraya da gelir benim arkadaşlarım, öyle bir tutumları yok.” Diye konuştu.

30 Yılı aşkındır Karabük Merkez, Bürnük Köy muhtarlığı ve bir dönem de AK Parti’den İl Genel Meclis Üyeliği yapan Enver Kemik’in AK Parti’den 20 yıl sonra MHP’ye geçişinin, muhtarlara çok önem veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenmesi halinde tepkisi ne olur? Şeklinde soruyu cevaplayan Kemik “Her muhtar o köyün yüzde 51'idir. Başka bir şey söylemeye gerek yok. Cumhurbaşkanı bence çok büyük tepki gösterir. Cumhurbaşkanımız muhtarlara çok önem veriyor, değer veriyor. Şimdi Cumhurbaşkanımızın bizlere verdiği değeri birileri vermiyorsa, onlar kendi düşünsün. Hesabı kim verecekse artık o partinin sorunu, benden çıktı artık.” Diyerek, cevaplandırdı.

asa