Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, emeklilere verilen %25’lik zam oranının tam bir hayal kırıklığı olduğunu ifade etti.

Bulut, bir basın toplantısı düzenleyerek, emeklilere verilen %20 enflasyon artı %5’lik refah payının hiçbir beklentiyi karşılamadığını ifade ederek, konuşmasında şu cümlelere yer verdi;

“Hepinizin bildiği gibi geçtiğimiz Cuma günü emeklilerle ilgili açıklanan zam oranı bizler için tam bir hayal kırıklığı olmuştur. Yani, tabiri caiz ise dağ fare bile doğurmamıştır. Emeklilerimiz çok üzgün ve kırgındır.

Bildiğiniz gibi Kamu İşçilerine verilen zam ve en son memurlara verilen %17 + 8000 TL (%86 zam) biz emeklileri de umutlandırmış, basında yer alan konuşmalar beklentilerimizi yükseltmişti.

TÜFE’nin açıkladığı %19,77 enflasyon oranını zaten emekliler alacaktı. Refahtan pay adı altında verilen %5 zam, yani memura %86 emekliye %25. Büyük bir hayal kırıklığı. Bizler aynı markete, aynı pazara, aynı fırına gidiyoruz.

Şu anda 10 milyon emekli asgari ücretin altında kaldı. Çalışan ile emekliler arasındaki fark 3-4 katına çıktı. Bu durum yıllarca bu ülkenin kalkınmasında alın teri olan eli nasırlı, yüzü nurlu, ağzı dualı emeklilerimizi üzmüştür. Bizim ahımızı almayın, duamızı alın. Emeklilerimiz vatanını, milletini, bayrağını seven insanlardır.

Emekliler olarak bizde en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine çıkartılıp, artı 4 Bin TL seyyanen zam talebimizi ve 2000’den sonrasının intibakının çözülmesini de Sayın Cumhurbaşkanımıza mektup yazarak talep ettik. Aynı taleplerimizi mecliste bulunan 600 milletvekillerimize mektup yazarak taleplerimizi ilettik. Ev kirasının 4-5 bin TL olduğu yerde emekliler nasıl geçinecek. Herkes elini vicdanına koysun. Sayın vekillerimiz de çevresinde bulunan annesi, babası, amcası, dayısı mutlaka emeklidir. Sorsunlar ne hissettiklerini.

Karabük’te 57 bin emekli var. Bu emeklilerin 17-18 bini derneklere kayıtlı. 40 bini kayıtlı değil. Biz buradan bütün emeklilerimizin hakkını savunuyoruz. Sosyal medyada birtakım yorumlar var. Bu olumsuz yorumları yapanların %95’i derneğimize üye değil. Gelin derneğimize üye olun, beraber tartışalım, konuşalım, çözüm yollarına bakalım.

Hıristiyan kilisesini, Müslüman camisini, işçi sendikasını, emekli de derneğini taşlamaz.

Son sözümüz siyasilere. Emekli ile dalga geçmeyin, bindiğiniz dalı kesmeyin. “