Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ili etkileyen iki büyük depremin ardından yaşanılan acıların hala ilk günkü izlerinin devam ettiğini belirterek videolu mesaj yayımladı. Başkan Köse mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bazı anlar vardır insan yaşadığından utanır. Bazı durumlar vardır hep bir şeyler yapsan da elinde sadece acizlik kalır. Bir annenin çocuğuna ağıtı, başka bir annenin gözyaşında yankılanır. Tanımadığın bir el sana uzanırken, eteğinde en sevdiğin sessiz kalır. Yetememek, yetişememek imtihanın, kimsesizlik ise en büyük kâbusun olur.

Bugün yarım kalan umutlarımızın 1.yıl dönümü. Koca bir ülke tam 365 gündür yarım. Türkiye’nin 13 şehri 6 Şubat 2023’te kocaman bir toz bulutunda kayboldu. İnsan olmanın acizliğiyle kavrulduğumuz o en karanlık gecede tüm gözler yaşamı arar oldu. Binlerce insan birbirine umut olmak için artık olmayan yollara revan oldu. Evindeki aşı bölüp yollayanlar, sırtındaki yorganla yanındakini saranlar, hepsi tek yürek enkaz aralarında umut oldu. Hala sevdiklerine ulaşamayanlar, hala sese cevap veremeyenlerimiz var. Artık soğuk eskisi kadar üşütmüyor, çaresizlik gözümüzde o kadar da büyümüyor. Çünkü tam bir yıl önce çaresizliğe merhem olamamak her şeyden daha acı geliyor. Yarımızı, yarınımızı bizden alan 6 Şubat Depremi’nde kaybettiğimiz tüm yürekleri sevgi, saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu ülke 6 Şubat 2023’te uyanamadı bu bize ders, on binlerce hayata mal olanlara ise dert olsun.”