Karabük’ün Eflani ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek olan İller Arası Kuşak Güreşi Turnuvası, genç sporcuları bir araya getirmeye hazırlanıyor.
14 Mayıs Çarşamba günü saat 11.00’de Eflani Çok Amaçlı Kapalı Spor Salonu’nda başlayacak olan turnuvada, Türkiye’nin farklı illerinden gelen öğrenciler geleneksel kuşak güreşinde ter dökecek.
Dereceye giren sporculara toplam 80 bin TL ödül verilecek olan organizasyon, hem rekabetin hem de dostluğun ön planda olacağı bir spor şölenine sahne olacak.
Eflani’de spor faaliyetleri dolu dizgin devam ederken, bu turnuva da gençlerin hem fiziksel gelişimine katkı sağlayacak hem de ata sporlarına olan ilgiyi artıracak. Turnuva aynı zamanda ilçede kültürel ve sportif canlılığa da katkı sunacak.
Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, "Türkiye'de ilk kez düzenlenecek, Eflani ilçemizde ev sahipliği yapacağımız 'İller Arası Kuşak Güreşi' turnuvamızda sizleri de aramızda görmekten memnuniyet duyarız." ifadelerini kullandı.