Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde bu yıl ülke genelinde uygulamaya koyduğu “Dönem Sonu Faaliyet Haftası”, 2025 Aile Yılı dolayısıyla “Aile ve Oyun” temasıyla kutlandı.

Karabük’te düzenlenen etkinlikler, öğrenci ve aileleri bir araya getirerek hem eğitici hem de eğlenceli anlara sahne oldu.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Vakıfbank Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi, Bahçelievler İlkokulu ve Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu tarafından organize edilen Aladağ Mesire Alanı’ndaki etkinliklere katıldı. Müdür Akbaş, öğrenciler ve aileleriyle bir araya gelerek bu özel haftada onların heyecanına ortak oldu.

Etkinliklerde öğrenciler, aileleriyle birlikte geleneksel oyunlar oynayarak, beceri temelli etkinliklere katıldı. Aynı zamanda yeni müfredatın hedeflediği yetkinlikleri oyun yoluyla deneyimleme fırsatı buldu. Bu sayede hem okul-aile iş birliği güçlendirildi, hem de öğrencilerin sosyal, duygusal ve bilişsel gelişimlerine katkı sağlandı.

“Dönem Sonu Faaliyet Haftası”, öğrencilere yıl sonu yorgunluğunu atma fırsatı sunarken, ailelerle kaliteli zaman geçirme imkânı sağladı. Bu yaklaşım, eğitimde “öğrenirken eğlenme” anlayışının önemini bir kez daha ortaya koydu. Etkinlikler boyunca aile katılımı, aktif öğrenme, ve değer temelli eğitimin etkileri net bir şekilde gözlemlendi.

Kaynak: Vasfiye Yılmaz Tunç