Engelli çocukların eğitim yuvasındaki ihale yolsuzluğu ve zimmete para geçirme iddiaları bu kadarına da pes dedirtti.

Beşbinevler, Cumhuriyet Mahallesinde hizmet veren Karabük Belediyesi Özel Eğitim Uygulama Okulunun Müdür Yardımcısı Cem Ç. tarafından, doğrudan temin yolu ile 6 Bin liralık boya badana malzemesini alınmış gibi gösterilerek, parayı elden aldıkları iddiası idari soruşturmaya konu oldu.

Karabük Net Haber’in araştırmaları sonucu yolsuzluk iddiaları ile konu şöyle;

2022 Yılının Ekim ayında okulda kullanılmak üzere doğrudan temin yolu ile Eskipazar’da bir yapı marketten 6 Bin liralık boya badana malzemesi alındı gösteriliyor. Faturayı kesen yapı market firması daha sonradan vergisini içinden alarak, parayı okul müdür yardımcısı Cem Ç.’ye elden teslim ediyor.

İhalede yolsuzluk ve zimmete para geçirme iddialarının duyulmasının ardından, Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğü muhakkik atayarak, inceleme başlatıyor.

Yolsuzluk iddialarına konu olan Okulun Müdür Yardımcısı, parayı elden aldığını ama başka yere harcadığını söylediği iddia edilirken, soruşturmanın ise bu aralar kapanacağı öne sürülüyor.

Bu yolsuzluk iddiaları ile ilgili kapatılmak istenildiği öne sürülen idari soruşturmanın yanı sıra, Karabük Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli inceleme başlatılması bekleniliyor.  

Editör: Ergün Başkaya