Batı Karadeniz bölgesinde inşaat ve yapı alanında en önemli malzemelerinden biri olan çimento sektöründe, fiyatları yükselttiği öne sürülen Bartın Çimento'ya karşı Karçimsa'nın uygun fiyat istikrarı dikkatleri çekiyor.

Bartın Çimento'nun istikrarsız fiyat artışları karşısında inşaat ve yapı sektöründe faaliyet gösteren firmalar adeta Karçimsa'nın koruması altına girdi.

Yurt genelindeki çimento fiyatlarının üzerinde satış politikaları uygulayan Bartın Çimento'nun tekelleşme girişimlerinin önüne geçen Karçimsa, inşaat sektörünün sigortası konumunda olmaya başladı.

İnşaat ve yapı firmaları "Bartın Çimento sürekli fiyatları anlamsız bir şekilde yukarı çekiyor. Ülkenin istihdam ve ekonomi de amiral gemisi olan inşaat sektörünü istikrarlı fiyat politikaları ile koruyan Karçimsa'nın önemi şimdi daha iyi anlaşılmaya başlandı." Şeklindeki ifadeleri ile sorunu dile getiriyorlar.

YETKİLİ KURUMLAR BARTIN ÇİMENTO'YA DUR DEMELİ 

İnşaat ve yapı sektörünün en önemli malzemesi olan çimento fiyatlarını sürekli yukarı çeken Bartın Çimento'nun Devletin yetkili kurumları tarafından inceleme altına alınmasını isteyen inşaat ve yapı firmaları çağrıda bulunuyor.