Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Adayı Cevdet Akay, Karabük’ün Esentepe mahallesinde yaptığı seçim çalışmasında gördüğü ilgi karşısında çok memnun olduğunu dile getirdi.

Akay, ”Vatandaşımız gönülden olanı ayırt etmeyi beceriyor. Karabük için hizmete çıktık bütün ekip arkadaşlarımız ve teşkilatımızla beraber ittifak ortaklarımızdan değerli Soner Malkoç başkanımız yanımızda. Biz Karabük'e hizmet etmek ve tüm Karabük'ün milletvekili olmak için yola çıktık. Halkımızın da bunu gayet iyi anladığını da biliyorum, ziyaretlerimize yoğun bir şekilde ilgi devam ediyor.

Seçmenlerimizin ilgisi çok yoğun, beklentilerimizin de üstünde. Seçimin son virajında bu daha da artacak ve bizim tempomuzda artacak. Karabük'ün her köşesinde ulaşmadığımız hemşerilerimiz kalmasın istiyoruz.” Diye konuştu.

KARDEMİR A.Ş’nin önümüzdeki aylarda 600 işçi alımı yapacağı yönünde açıklamayla ilgili de değerlendirmede bulunan CHP adayı Cevdet Akay, “Seçim öncesi böyle bir açıklama yapılmasını seçim politikası ve bir vaat olarak görüyoruz. Çok daha önceden bu alımlar yapılabilirdi. İşçi alımı gayet iyidir, alınması da lazım, 600 değil, 1000-1500 işçi alınması lazım.” İfadelerinde bulundu.

Akay, kendi dönemlerinde Kardemir’in üretim ve ihracatta artış sağlaması için projeleri olduklarını ve 5 bine kadar işçi alımı yapılmasını sağlayacaklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı;  

“Neticede Kardemir'i kuran parti Cumhuriyet Halk Partisidir, Atatürk'ün talimatıyla, İsmet İnönü tarafından temelleri atıldı buranın. Bizim Kardemir’le ilgili de projelerimiz var. Kardemir'in 2 Milyon 300 Bin olan üretim kapasitesinin, 3 buçuk milyonlara çıkması lazım, biz 2 bin, 3 bin hatta 4 bin tane daha işçi alacağız, istihdam edeceğiz. Buradan da söz veriyorum hem ihracatı artıracağız hem de kapasiteyi, yatırımlar yapacağız.

Beş yıl sonra buraya bir araya geldiğimiz zaman konuşuruz hem yatırım yapıp kapasiteyi artıracağız ihracatı artıracağız işçi sayısını çok ciddi rakamlara çıkaracağız 5 veya 6 Bin işçi alımı olacak. Kardemir kapasite olarak bunu kaldırıyor. Böyle bir açıklama seçim vaadi olan bir açıklama, yapılmaması gereken bir açıklama ama çalışanlara ihtiyacımız var bu sayı yetersiz. 3 Bin, 4 Bin, 5 Bin kişiyi biz alacağız ve istihdam edeceğiz.”

Editör: Ergün Başkaya