CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, bugün Kardemir'de yaşanan iş kazası ile ilgili basın açıklaması yaptı.
Akay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
"KARDEMİR’de lise stajı gören Yağız Yıldız evladımızın, Kontinü Kütük Haddehanesi’nde meydana gelen iş kazası sonucunda vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrendim.
İhmalkârlık neticesinde yaşanan bu elim olay hepimizin yüreğini derinden yaktı. Soruyoruz: daha 17 yaşında bir gencimizin, stajyer öğrencilerin bulunmaması gereken bir noktada ne işi var? İşçi eksikliğinden dolayı evladımızı o bölgede çalışmasına izin verenler bunun hesabını nasıl verecek?
Evladımızın vefatına sebep olan ihmalkârlığın sorumluları mutlaka hesap vermeli, benzer acıların bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler vakit kaybetmeden alınmalıdır.
Bu acı olayın takipçisi olacak, Yağız Yıldız’ın hayatını kaybetmesine sebep olan ihmalkârlığın üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz. Yağız evladımıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabır diliyorum.”
Öte Yandan CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar da yaptığı açıklamada; Olayın üstünün kapatılmasına müsade etmeyeceklerini ve sonuna kadar bu elim kazanın takipçisi olacaklarını belirterek, bu ihmal de sorumluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.