2023 Haziran da gerçekleştirilecek olan genel seçimlerinin birkaç ay erkene çekilme ihtimalinin gündemde olduğu şu günlerde siyasi partilerde de hareketlilikler başladı.

Milletvekili adayı olmayı düşünenler, önümüzdeki birkaç ay içinde başvurularını yapmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden de Milletvekili Adayı olabilecek muhtemel isimler, siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

2007 Genel Seçimlerinde CHP’den 1. Sıra Karabük Milletvekili adayı olan ve hatırı sayılır bir oy alan İsmail Yılmaz’ın yeniden adaylığı şu günlerde gündem olmaya başladı.

Önümüzdeki Genel Seçimlerde CHP’den Karabük Milletvekili adayı olmaya hazırlandığı öğrenilen Emekli Öğretmen İsmail Yılmaz, önümüzdeki yakın bir tarihte aday adaylığını resmi bir şekilde açıklamayı düşündüklerini ifade ederek; “Önümüzdeki genel seçimler ülkemizin karanlıklardan kurtulup, aydınlığa kavuşması için bir yol ayrımıdır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin bu mücadelesinde bizim üzerimize düşen sorumlulukların farkındayız. Bu sorumluluklardan ülkesini seven hiç kimse kaçmamalıdır.” Diye konuştu.

Yılmaz, ayrıca “Ülkenin ve halkın içinde bulunduğu sıkıntılı durumları hepimiz yaşıyor ve görüyoruz. Partimizden milletvekili adayı olmamız gerekiyorsa ve Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu uygun görüyorsa, bize düşen de halka hizmet için yola çıkmaktır. Süreci arkadaşlarımla birlikte takip ediyoruz ve gereken neyse yapmaya hazırız.” İfadelerini kullandı.