Karabük'te, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) il ve ilçe teşkilatlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Bayram Karadağ ve partililer katıldı.

CHP'nin büyük ve birlik-beraberlik içerisinde çalıştığının vurgulandığı toplantıda CHP Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar şunları söyledi:

"Merkez İlçe Başkanlığımızın birlik ve beraberlik amaçlı düzenlemiş olduğu toplantımıza hoş geldiniz. Biliyorsunuz seçim atmosferinin içindeyiz, artık hızlı hareket etmemiz gerekiyor. Biz şöyle söylüyoruz; varımız, yoğumuz, her şeyimiz Karabük. Bunun için Bayram Başkanımızla yola çıktık ve iyi bir çalışma sergiliyoruz."

Ardından CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, "Cumhuriyet Halk Partisinin ne kadar büyük bir aile olduğunun bu kahvaltıda bir daha göstergesini yaptık. Eski il ve ilçe başkanlarımızla bir araya geldik. Önümüzde yerel seçim var. Bizim ne kadar büyük bir aile olduğumuzu bu gün burada gösterdik." dedi.

KARABÜK'TE BİR ŞEYLER İYİ GİTMİYOR

Ardından söz alan CHP Karabük Belediye Başkan Adayı Bayram Karadağ, "Herkes biliyor, Karabük'te bir şeyler iyi gitmiyor. Herkes biliyor ki insanlar Karabük'te yaşamaktan mutlu değil." diyerek başladığı sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir ilkesi var; önce insan diyoruz. İnsanı rahat ettir ki devlet rahat yaşasın. O yüzden bir yola çıktık. Sabahın altısından, gecenin bir buçuğuna kadar çalışıyoruz biz. Herkesin girdiği yerlerde değiliz, biz sokaklardayız. İnsanların yüreklerindeyiz. Bin tane el sıkmadan kapattığımız gün, bizim için çalışmış bir gün değil. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisi bu seçimlerden herkes görecek ki Karabük'te Belediye Başkanlığını alacak.

Biz istiyoruz ki, 'Neden Karabük bir Safranbolu olmasın? Neden Karabük bir Eskişehir olmasın?, İnsanların rahatça yaşadığı mutlu bir kent neden olmasın? Bizim diğer illerden neyimiz eksik?' Bakın Karadeniz Ereğli'ye, bakın Çaycuma'ya. İnsanlar o kentlerde yaşamaktan çok mutlu. Cumhuriyet Halk Partisi kadroları Karabük'te hizmet etmek istiyor. Bunu Milletvekili seçimlerinde Cevdet Bey'i milletvekili yaparak gösterdiniz. Vekilimiz Ankara'daki çalışmalarını tüm Karabük'ün iyiliği için, Karabük'e ufuk açmak için sürdürüyor. Bizimle de Karabük'te çalışmalarını sürdürüyor bütün il ve ilçe yöneticilerimizle beraber."

KARABÜK 1 NİSAN SABAHI ÇOK GÜZEL BİR GÜNE UYANACAK

Karadağ, "31 Mart gecesi ve 1 Nisan sabahı Karabük güzel bir güne uyanacak. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin mutlu, gülen yüzlü belediyeciliğinin başladığı gün olacak. Herkes görecek ki Cumhuriyet Halk Partisi Karabük'te insanların, çocukların yüzünü güldürecek. Çocuklar hayal kurabilecek bu kentte, gençler ileriye umutla bakabilecek, emeklilerimiz mutlu olacak. Sadece seçim dönemlerinde değil, o 5 yılın her gününde hizmet yapmak için yola çıktık." diyerek sözlerini noktaladı.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise bir çok soruna değindiği konuşmasına, "31 Mart'ta hep beraber mücadele ile bu seçime gireceğiz. Çok iyi başarı elde edeceğimizden en ufak bir şüphem yok. Ama hem Karabük özelinde hem de ülkemizde çok çok önemli sorunlar var.Bu sorunları bir milletvekili olarak elimden geldiğince hem mecliste hem Ankara, İstanbul ve Karabük'te gündeme getirmeye, takipçisi olmaya çalışıyorum." diyerek başladı.

ÜLKEMİZİN EN ÖNEMLİ SORUNU 'YOLSUZLUK'

Akay, konuşmasının devamında, "Ülkemizin en önemli sorunu yolsuzluk ve usulsüzlük. Çok kısa bir süre önce yolsuzluk ve usulsüzlük ile ilgili açıklamalarda bulundum. Kamu bankalarında yapılan usulsüzlüklerle ilgili. Bir kişi hem kamu bankasında Yönetim Başkan Vekili, hem Genel Müdür Danışmanı, hem Yönetim Kurulu Üyesi, hem de kredi kullandırdığı şirketin münferiden yetkilisi ve hissedarı olarak kendilerine kredi kullandırıyorlar. Bankalar kanununun 50. maddesine aykırı hareket ediyorlar ve buradaki şirket ortaklıklarını da mal bildiriminde de beyan etmiyorlar. Çiftçimiz, esnafımız, emeklimiz perişan durumdayken, krediye, finansmana ulaşmaya çalışırken, bu kişiler haksız kazanç elde ederek kendi menfaatlerine bu krediyi kulandırıyorlar. Bir de teşvik belgesi alıyorlar. Şirket kuruluyor, 10 gün sonra 10 Milyon kredi kullanılıyor. Bir süre sonra 6 Milyon yaklaşık 2 Milyon dolar kredi kullanıyorlar. Teşvik belgesi alıyorlar. 7 Milyon 322 Bin TL teşvik almışlar.

Siz gazetecilik yapmaya çalışıyorsunuz. Gündeme sorunları taşımaya çalışıyorsunuz. Bütün ülke genelinde gazeteciler elinden geldiğince bunları gündemde tutmaya çalışıyor. Birde bu hadsizler milletvekilinin açıkladığı, üstüne gittiği konu ile ilgili habere erişim yasağı alıyorlar. Bu habere erişim yasağını da 1 gün içinde alıyorlar. Biz 29 Şubat Perşembe günü saat 12:00'de açıklamamızı yapıyoruz, 1 Martta habere erişim yasağı almışlar. Biz bu haberin üstüne gideceğiz, iddalarımızda haklı olduğumuzu göstereceğiz. Habere erişim yasağı getireceğinize, savcılağa gidin, dava açın Fikrettin Aksu sizi bekliyorum.

Emeklimiz 2 TL ucuz ekmek almak için saatlerce kuyrukta bekliyor. Saatlerce sabahın köründe kuyruğa girip ucuz et almak için bekleyen vatandaşlarımız var. Siz 500 Bin Lira maaş alıyorsunuz, el insaf. Üç dört yerden maaş alıyorsunuz, lüks içinde yaşıyorsunuz. Birde üstüne üstelik emeklimize asgari ücret tutarında ikramiye verilsin diyoruz, bunu da reddediyorsunuz. Karabük nüfus çoğunluğu bakımından en çok emeklinin yaşadığı 2. şehir. 65 yaş üstü olup ta geçinemediği için ikinci bir işte, ağır sanayide çalışan büyüklerimiz var. Neden çalışıyor bu emekli büyüklerimiz? Evine aş ekmek getirmek için. Siz ne yapıyorsunuz? Kaynakları savurganca harcıyorsunuz. Kamu kurumlarının muhtelif yerlerine bedeli çok büyük tutardaki lüks araçlar alıyorsunuz. İsrafı bitirmiyorsunuz. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Bey'e bir kez daha sesleniyorum: Sizin genelgenize uyan yok Sayın Şimşek, genelgenizin takipçisi olun. Kamu kaynaklarının israf edilmesini, usulsüzlükleri yolsuzlukları ilk önce önleyin." dedi.

"Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Genel Başkanımız Özgür Özel'den başlayarak en ücradaki teşkilatlarımıza kadar bunun mücadelesini sürdürdük.

Esnaf, işçi, emekli bu sefer Karabük'te de Türkiye genelinde de Cumhuriyet Halk Partisi'nin yanında olacak, Karabük'ü kazanacağız. Bayram Karadağ başkanımızla beraber Safranbolu'yu tekrar kazanacağız., diğer ilçeleri kazanacağız. Tek vücut bir bütün olarak çalışarak Karabük'ü ve ilçeleri kazanacağız." diyen Akay, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Toplantı konuşmaların ardından sona erdi.

Editör: Vasfiye Yılmaz