Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanlığı başta olmak üzere, bazı ilçe başkanlarının değişeceği seçimler sırasında çok konuşulmuştu.

Seçimlerden sonra parti örgütlerinde gerçekleştirilmesine kesin gözü ile bakılan il, ilçe başkanlığı değişiklikleri beklenirken, Karabük İl Başkanlığında Onur Varlı ismi geçmeye başladı.

Uzun yıllardır CHP içinde çeşitli görevlerde bulunan Onur Varlı, en son Safranbolu Belediye Meclis Üyeliği ve Belediye Başkan Vekilliği yapmıştı.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde de CHP Karabük Adayı Bayram Karadağ’ın birinci sıra belediye meclis üyeliği teklifini, il başkanlığı için kabul etmediği öğrenilen Onur Varlı’nın tam bir mutabakat ile Karabük İl Başkanlığı’na gelmesi konuşulmaya başlandı.

Varlı, Karabük Net Haber’e konuyla ilgili detaylı bir açıklama yapmazken “Şu anda parti örgütlerimizin başında il ve ilçe başkanlarımız var. Olası bir değişikliğe ihtiyaç duyulursa da herkesin kabul edeceği bir il başkanı gelmelidir.” Dedi.

Öte yandan Onur Varlı’nın il başkanlığına, Milletvekili Cevdet Akay’ın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ve parti içinde geçmişten bu yana ağırlığı bulunan çok sayıda kişinin sıcak baktığı da belirtiliyor.      

Editör: Ergün Başkaya