Cumhuriyet Halk Partisi Karabük Milletvekili Aday Adayı İsmail Yılmaz, partisinin il başkanlığında bir basın toplantısı düzenledi.

Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında tek bir konu olarak KARDEMİR A.Ş’yi ve 3 Nisan kutlamalarını işledi.

3 Nisan’ın unutulmaya çalışıldığını ifade eden Yılmaz, ayrıca Kardemir’in Milyonlarca lira bağış bütçesini dışarıya aktarıldığı yönünde iddiaları dile getirdi.

Mustafa Kemal Atatürk’ün talimatlarıyla 1934’de Karabük Demir Çelik Fabrikalarının temellerinin İsmet İnönü tarafından atıldığını hatırlatan CHP Karabük Milletvekili Aday Adayı İsmail Yılmaz, “Bazı illerin kurtuluş günleri vardır ama bir tek Karabük’ün kuruluş günü vardır. Karabük’ün kuruluş yıldönümü olan 3 Nisan kutlamaları daha sönük geçiyor ve bizlere 3 Nisan unutturulmaya çalışılıyor. Buna müsaade etmemeliyiz.” Dedi.

Kardemir’in bağış bütçesi ile ilgili açıklamalarda da bulunan Yılmaz “Kardemir’de 2021 yılında 7 Milyon, 2022 Yılında 80 Milyon bağış bütçesi oluşturulmuş. 3 Nisan Pazartesi günü yapılacak olan genel kurulda da 250 Milyon lira bağış bütçesi önerilecekmiş. Bazı iddiaları dile getirmek istiyorum ve 2022 yılında İstanbul’da bir cami yapımına 30 Milyon lira, Okçular Vakfı, Ensar Vakfı gibi AKP’ye yakın olan vakıflara milyonlarca lira bağış adı altında paralar aktarıldığını duyuyoruz. Bu Kardemir bizim. Hava kirliğini biz çekiyoruz ve Karabük2e ne aktarıldığını merak ediyoruz.” Şeklinde ifadeler kullandı.

Kardemir de çalışan işçilerin maaşlarının toplu sözleşme ile iyileştirildiğini ama mühendis ve kapsam dışı personelin maaşlarının düşük kaldığını da ifade eden Yılmaz, Kardemir yönetiminde de Karabüklülerin kalmadığını dile getirdi.

Kardemir’in AKP’nin çiftliği olduğunu söyleyen İsmail Yılmaz, “Kardemir’in 11 kişilik yönetiminde bir tek Karabüklü kalmıştır, diğer 9 kişi AKP Hükümeti tarafından atanmıştır. Karabüklü hissedarlar Kardemir’den uzaklaştırılmıştır.” Diye konuştu.