AK Parti MKYK Üyesi, Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Adayı Cem Şahin, "Kılıçdaroğlu seçilirse Allah muhafaza, bu Türkiye için kaostur."

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Adayı Cem Şahin, muhalefetin Türkiye’ye kaos vadettiğini, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi durumunda ülkenin kaosa sürükleneceğini söyledi.

AK Parti Karabük Milletvekili Adayı Şahin, Beşbinevler Mahallesinde vatandaşa hitaben yaptığı konuşmada, ABD ve Avrupa Birliği’nin bazı ülkelerinin Türkiye’ye ve onun liderine yüklendiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin üniter yapısının bozulmaması için mücadele ettiğini ifade eden Şahin, "Şu an görüyorsunuz, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı bile, Avrupa Birliği’nin birtakım ülkeleri bile kaç yıldır bu kadar yükleniyorlar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ve onun liderine. Bunun birtakım sebepleri olmalı. Sayın Cumhurbaşkanımız iktidarı boyunca, özellikle son yıllarda hele 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin bir ameliyat masasına yatırılmamasını, üniter yapısının bozulmaması için yoğun şekilde çalışmış, gecesini gündüzüne katmıştır." diye konuştu.

"PKK’nın siyasi kolu olan HDP ile ne aldınız ne verdiniz?"

Türk halkının 14 Mayıs’ta Türkiye’nin üniter yapısının devam edip etmeyeceğini onaylayacağını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Şöyle etrafta bir bakın. Etrafımızın ateş çemberi olduğu hususunu dikkatlerinize arz ediyorum. O gün halkımız, Türkiye’nin üniter yapısının devam edip etmeyeceğine karar verecek. Kılıçdaroğlu, terör örgütlerinin umudu haline gelmiştir. Her gün satır satır destek açıklaması yapıyorlar. Kandil’deki, Suriye’nin Kuzeyi’ndeki terör örgütü elebaşları her gün Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapıyor. Acaba niye bunu yapıyor? PKK’nın siyasi kolu olan HDP ile ne aldınız ne verdiniz? Özerlikten bahsediyorlar. Türkiye’nin özerk yapıya sahip olmasından bahsediyorlar. 'Biz eğer 15 Mayıs sabahı Recep Tayyip Erdoğan’ı yıkarsak Türkiye’de özerklik gerçekleştireceğiz' diyorlar."

"Çok ciddi bir muhakeme yapmaya davet ediyorum."

Kılıçdaroğlu’nun iki tane çok önemli demeci olduğunu aktaran Şahin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Bundan bir müddet evvel şunu ifade etti. 'İktidara gelir gelmez ilk yapacağım işlerden biri Avrupa Birliği yerel yönetimler özerklik şartnamesini imzalayacağım' dedi. Şimdiye kadar Türkiye’de vazife alan cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar niye imzalamadılar? Şimdi sen niye böyle bir tasarrufta bulunma vaadinde bulunuyorsun? Demek ki, bir alışverişiniz var, anlaştınız siz. Türkiye’yi ameliyat masasına yatırmak istiyorsunuz, Türkiye’yi bölmek istiyorsunuz. O nedenle ne kadar terör örgütü varsa Kılıçdaroğlu onların ümidi, umudu haline gelmiştir. Bunu aklınızın bir kenarına koyun. Ülkemizin ve milletimizin bekası adına sizi çok dikkatli düşünmeye, elinizi vicdanınıza koyarak çok ciddi bir muhakeme yapmaya davet ediyorum."

"Siz nasıl idare edeceksiniz Türkiye’yi?"

Muhalefetin kaos vadettiğini belirten Şahin, "Kılıçdaroğlu seçilirse Allah muhafaza, bu Türkiye için kaostur, aslında Türkiye’ye vaat ettikleri şey kaostur. Allah muhafaza bizim tökezlememiz halinde 15 Mayıs sabahı Türkiye idare edilebilir bir ülke olmaktan çıkacaktır. Bir Cumhurbaşkanı düşünün, 7 tane Cumhurbaşkanı yardımcısı var. Bir de bunlar diyorlar ki, 'biz bakanlıkları aramızda bölüşeceğiz'. İki bakanlık birine, üç bakanlık birine… Ya arkadaş siz nasıl idare edeceksiniz Türkiye’yi? Daha adayınızı belirlerken birbirinize girdiniz, masadan kalktılar, masaya oturdular. Bunlar tüm Türkiye’nin gözünün önünde olmuştur." dedi.

Editör: Ergün Başkaya