İYİ Parti’den 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde ikinci sıra Karabük Milletvekili adayı olan ve şu an Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi olan, TOKSÖZ Grubu Ankara CEO’su Ozan Canyurt, Karabük Üniversitesinin olumsuzluklar ile ülke gündemine gelmesinin hesabını soruyor.

Canyurt’un, çektiği bir vidoda yaptığı açıklama dikkatleri çekti ve “Karabük’ümüz ve üniversitemiz bunu hak etmiyor.” Dedi.

KBÜ’nün önceki Rektörü Refik Polat’a da hesap soran Ozan Canyurt, Üniversiteyi bu hale düşürenlerin peşini bırakmayacağını belirtti ve videosunda özetle şu açıklamayı yaptı;

“Karabük Üniversitesi o günün zor koşullarında yine buranın insanlarının öncülüğünde kurulmuş, Türkiye'ye çok kıymetli, değerli hizmetler veren, öğrenciler yetiştiren bir eğitim öğretim kurumu. Sosyal medya hesaplarında gerçekliği bile kanıtlanmadan yapılan bazı ithamlarla maalesef konu Türkiye'nin gündemine oturdu ve çokta olumsuz bir şekilde oturdu. Ancak biz kendi şehrimizde İl Sağlık Müdürlüğü verilerine baktığımızda ya da kentteki dostlarımızla istişareler yaptığımızda aslında konunun bu kadar toplum sağlığını etkileyecek, bu kadar problemli, sıkıntılı bir durum olmadığını biliyoruz. Ama olay çokta arzu edilmeyen noktalara kadar gelmiş durumda.

Peki, bunu bu kadar popüler yapan ya da insanlar duyduğu zaman buna inandıracak noktaya getiren şey nedir? Maalesef Karabük'te Karabük Üniversitesi'nin 45 bin mevcut öğrencisi bulunurken, bunların 13 bin civarında olan kısmı yabancı uyruklu. Kendi şahsım adına dünyanın her yerinde doğmuş bir birey çok değerli. Her şeyden bağımsız olarak Afrika'dan, başka ülkelerden buraya gelmiş insanların şahısları ile alakalı bir sorunum yok. Ancak bu şehrin demografik yapısını bozacak, kültürünü olumsuz etkileyecek, gençlere kötü örnek olacak her türlü olumsuzluğa karşıyım. Bugün 3'te 1'i yabancılardan oluşan Türkiye'nin başka hiçbir üniversitesi yok. Bu öğrenciler buraya hangi koşullarda geldi? Buradan eski Rektör Refik Polat'a sormak istiyorum. Şu anda neredesin, ne yapıyorsun? Zamanında çekip bıraktığın el bombası bugün patladı ve bizleri zan altında bıraktı, Karabüklüleri de mutsuz etti. O onurlu ve emekçi 'KARABÜK' ismini tüm Türkiye'de bir espri konusu haline getirdi. Yaptıklarından mutlu musun? Bu kadar öğrenci buraya hangi koşullarda geldi? Denklikleri, diplomaları, sınavları var mıydı? Bunlar hangi bedellerle buraya alındı? Bu soruların cevabını vereceksin. Ve hem bu dünyada hem öbür dünyada iki elim yakanda olacak.”