Çankaya Belediyesi'nin destekleriyle yapımı gerçekleştirilen Çankaya Parkı, düzenlenen törenle açıldı.

Törende Safranbolu Beledye Başkanı Elif Köse'ye, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP İl ve İlçe Başkanları eşlik etti.

Sözlerine "Parkımız ve içinde barındırdığı Halkın Bakkalı tüm hemşehrilerime hayırlı uğurlu olsun." diyerek başlayan Başkan Köse;

"Heyecanla planladığımız, temelini attığımız parkımızın açılışını aynı heyecanla yapıyoruz.  Parkımızda çok güzel oturma alanları, yürüyüş alanları, bisiklet yolu ve hiçbir parkta olmayan 'Halkın Bakkalı' var.

Halkın Bakkalında da Türkiye'deki kooperatiflerin ürettiği özel ürünler var. Bu bakkal sayesinde Safranbolu halkını bu özel ürünlerle buluşturacağız. Bundan sonra yapacağımız parklarda da bu bakkalı bulabileceksiniz. Yakında mini bir manav da göreceksiniz. Bu manavdaki sebzeler de Safranbolu Belediyesi'nin seralarında üretilen sebzeler olacak. 

elif-kose-13

Bu güne kadar yaptığımız tüm işlerimiz bizim gururumuz. Bundan sonra da aynı heyecan ve gururla devam edeceğiz. Çankaya Parkı'mızda emeği geçen herkese çok çok ve gönül dolusu teşekkür ediyorum. " dedi.

Ardından konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "Elif Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Safranbolu'nun çehresini değiştiriyor. CHP'li Belediye Başkanları olarak biz ranta değil halka çalışıyoruz. Bu da bizlere başarıyı getiriyor.  Biz Safranbolu Belediyesi ile kardeş kent olduk ve kardeşliğimizi kağıt üstünde bırakmadık. Çankaya Belediyesi olarak oralara Atatürk'ün ışığını götürdük. 

Çankaya Parkı Safranbolu'da yaşayacak. Safranbolu, yüreğinde insan sevgisi olan, hoşgörü olan, insan ayırt etmeyen insanların kenti. Böyle bir kente böyle bir park kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Her zaman Safranbolu'da olmaya devam edeceğiz. Bende bu parkta emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

alper-tasdelen

Son olarak tebriklerini ileten CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, "Bu gün her bakımdan anlamlı bir gün. Altın Safran Belgesel Film Festivali ve Çankaya Parkımızın açılışı aynı günde. Kültür, sanat, doğa ve çevremizin bir arada olduğu çok muhteşem bir gün. Başkanlarımız gibi emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. CHP'li belediyeler, sosyal belediyeciliği çok güzel götüren belediyeler. 

Sözü çok uzun tutmadan tüm heyecanımızla bir an önce açılışımızı yapmak istiyoruz." diyerek sözlerini noktaladı.

toplu-1

3-29

2-44