İstanbul Bağcılar Belediyesinde 30 Yıllık deneyim taşıyan Gürsel Yılmaz, AK Parti’den Karabük Belediye Başkan Adaylığı için sürecini başlattı.

Gürsel Yılmaz, Karabük Belediye Başkan Aday Adaylığı için yarın (21 Kasım Salı) Saat 15:00’de AK Parti İl Başkanlığına müracaatını yapacak.

Yılmaz aday adaylığı ile ilgili “1992 yılında Bağcılar Belediyesi yeni kurulmuştu, ara seçimlerde Refah Partisi seçimi kazandı, daha öncesinde ise Sultanbeyli ve Kağıthane Belediyesi vardı. Bakırköy Belediyesinden ayrılan özellikle Bağcılar, Güngüren ve Esenler Belediyeleri, belediyecilikte Türkiye'de öncü belediyeler oldular. Buda 1994 seçiminde Cumhurbaşkanımıza o zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının yolunu açtı. Dolayısıyla da Türkiye bu günlerini o belediyeciliklere borçludur. AK Partinin yıldızı İstanbul'dan parladı, bizde 30 yılı aşkın bir belediyeci olarak doğduğum büyüdüğüm topraklara bu deneyimimi aktarmak istiyorum. O nedenle AK Partiden aday adayı olacağım. Allah nasip ederse, yarın saat 15:00'de müracaatımızı yapacağız, tüm dostlarımızı bekleriz.” Diye konuştu.

Karabük’ten aday olmak istemesinin altında önemli nedenler yattığını da ifade eden Gürsel Yılmaz “Türkiye'nin bir deprem gerçeği var, dolayısıyla Karabük'ün çok acil kentsel dönüşüme ihtiyacı var. Bir şekilde buralar, kentsel dönüşüm yoluyla daha güvenli binalarda yaşamaya hak ediyorlar. Öncelik bence kentsel dönüşüm, trafik sorunları falan var ama bunlar yapıldıkça onlarda çözülür. Bana göre bugüne kadar kolay bir şeyler yapılmış hiçbir şey yapılmamış demek yanlış olur.

Ben belediyecilik konusunda mütevazi davranmayacağım. AK Partide arkadaşlarımız aday adayı oluyorlar, muhtemelen onlarında deneyimi var ama bende belediyecilikte mütevazi davranmak istemiyorum. Kendime haksızlık yapacağımı düşünüyorum, öyle yaparsam dolayısıyla bu birikimleri şehirle paylaşmazsak yanlış yapmış oluruz.” Dedi.

Gürsel Yılmaz Kim:

1963 yılında Karabük'te doğan Gürsel Yılmaz, ilk, orta ve lise eğitimini Karabük'te tamamladıktan sonra üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi'nde iktisat alanında lisans diplomasıyla tamamlamıştır.

Çalışma hayatı, belediyeciliğin hemen hemen her alanında geçen Yılmaz, kariyerine memur olarak İstanbul Bakırköy Belediyesi'nde başlamıştır. Buradaki yaklaşık altı buçuk yıllık hizmetinden sonra İstanbul Bağcılar Belediyesi'ne geçerek Bağcılar Belediye Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü'ndeki görevine başlamıştır. Burada önce müdür yardımcısı, ardından da özel kalem müdürü olarak on yedi yıl gibi uzunca bir süre görev yapan Gürsel Yılmaz, akabinde yaklaşık 3 yıl gibi bir süreyle TBMM Milli Saraylar Daire Başkanlığı'nda "Saray ve Köşkler Grup Başkanı" olarak görev yapmıştır. Akabinde Bağcılar Belediyesi Başak A.Ş. yönetim kurulu üyeliği ve genel müdürlüğü görevlerine getirilerek, İstanbul Bağcılar bölgesindeki örnek teşkil eden kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirilmesinde aktif roller üstlenmiştir.

Yerel Yönetimlerin Mali Yönetim ve Kontrolü, Kadro ve Stratejik Planlama, Yerel Yönetimlerin Yeniden Yapılandırılması, Kamu ihale Mevzuatı, Gürsel Yılmaz’ın uzmanlık alanları arasında yer almaktadır. Belediyecilik ve Kentsel dönüşüm alanında uzun yıllar üst düzey tecrübe ve birikimleri bulunan Gürsel Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Ergün Başkaya