Karabük Belediye İşçilerinin dün yatan maaşları ile birlikte Toplu Sözleşmeden doğan 15 yevmiye tutarı ikramiye yer almadı.

Karabük Belediyesinde çalışan 754 işçinin Mayıs ayında alması gereken 15 yevmiye tutarındaki sendika ikramiyesi, uzun yıllar aradan sonra ilk defa maaşla birlikte hesaplarına yatmadı.

Dün maaş alan belediye çalışanları, yarım maaş tutarındaki sendika ikramiyesini bordrosunda görmesine rağmen, banka hesabında göremedi.

Daha önceki yıllarda maaşları ile birlikte yatan Mayıs ayı ikramiyelerinin ay sonuna kadar maaş hesaplarına yatması beklenirken, hemen ardından gelen Kurban Bayramı ikramiyelerinin ise ne kadar yatacağı ise işçi arasında ayrı bir merak konusu oldu.

Toplu İş Sözleşmesinde Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri her ne kadar 5 yevmiye olarak yer alsa da belediye başkanının takdiri ile hep 10 veya 15 yevmiye olarak yatırılıyordu.

Mayıs ayı ikramiyelerinin maaş ile birlikte yatmadığını gören belediye işçilerinin Kurban bayramı ikramiyelerinin geçtiğimiz yıllardaki gibi fazla yevmiye hesabından yatma umudu da azaldı.

Editör: Ergün Başkaya