Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, dün CHP İl Başkanı Vedat Yaşar'a ve beraberindeki heyete verdiği hayırlı olsun randevusuna gelmeyince, CHP Heyeti de protesto ederek belediye binasından ayrılmıştı.

Olayın basına yansımasından sonra CHP Karabük Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz, Karabük Net Haber'e bir açıklamada bulundu.

CHP'li Yavuz kendilerinin küçük duruma düşmediğini, aksine küçük duruma düşenin Belediye Başkanının kendisi olduğunu ifade etti. 

Yavuz, "Sayın İl Başkanımız siyasi ahlak ve etik kuralları çerçevesinde Karabük Belediye Başkanlığını kazanan AKP'li Özkan Çetinkaya'dan bir hayırlı olsun randevusu talep etmişti. Bize onlar tarafından verilen randevu saatinde belediye binasına gittik. Fakat Çetinkaya randevu saatinde beklememize rağmen gelmedi ve bize de gelemeyeceği daha sonradan belirtildi. Siyasi ahlak ve etik kurallarını hiçe sayan ve siyasi terbiyesizlik yapan, böylece kendini küçük duruma düşüren Özkan Çetinkaya'dır. Kendisinde siyasi terbiye olsaydı, kendi verdiği randevuya sadık kalırdı. Şimdi biz mi yoksa o u küçük duruma düştü?" dedi.

BELEDİYE BAŞKANI CHP İL BAŞKANINDAN ÖZÜR DİLEDİ

CHP Merkez İlçe Başkanının siyasi ahlaksız olarak değerlendirdiği Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya'nın CHP İl Başkanı Vedat Yaşar'ı bugün arayarak kendisinden özür dilediğini ve Cumhuriyet Halk partisi İl Başkanlığını özür mahiyetinde olan iade-i ziyaret yapmak istediğini belirttiği de öğrenildi.

CHP İl Başkanı Yaşar ise, "Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya bugün beni telefonla arayarak verdiği randevuya gelemediği için özür diledi. Bizim uygun göreceğimiz bir zamanda partimize iade-i ziyaret yaparak, neden randevu verip te gelemediğini açıklayacağını ifade etti." diye konuştu.

Editör: Vasfiye Yılmaz Tunç