AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya, Karabük'ün geriye gittiğini, AK Parti belediyeciliğinde Karabük'ü eski cazibeli günlerine geri döndüreceklerini bildirdi.

Çetinkaya, seçim çalışmaları çerçevesinde İl Özel İdaresi personeli ile bir araya geldi. Özel İdarenin Hamzalar mevkisindeki ek binasında yapılan programda konuşan Çetinkaya, hizmet yolculuğuna çıktıklarını belirtti. Şehre nasıl hizmet yapılabilir noktasında Özel İdarenin çok tecrübeli olduğunu anlatan Çetinkaya, “Biz malumunuz burada uzun bir süredir belediye noktasında hükümetimiz bir el atılması için Özel İdare kadrolarımızla halkımıza hizmet mücadelesi veriyoruz ve hizmet ediyoruz. İnşallah diyoruz ki, bu 15 yıllık bir süreçte Karabük yıprandı, Karabük biraz tozlandı. Baktığımız zaman bölgemizde de ülkemizde de arzu ettiğimiz seviyeye Karabük gelmedi. İstiyoruz ki nasıl bu özel idarede bir yılda 253 kilometre yol yaptıysak, nasıl köylerimize ve birçok yatırımlarımızla hizmet ettiysek ilçelerimize, şimdi istiyoruz ki; Karabük merkezde de belediyeyi alarak 5 yıl çok güzel bir hizmet sürecini başlatalım istiyoruz. Bizler bu yaşımıza Karabük'te yaşadık. Karabük'ün sokaklarında büyüdük yine burada çalışıyoruz, rızkımızı burada temin ediyoruz. Ailemizle, çocuğumuzla Karabük'te yaşıyoruz, karış karış bu şehri biliyoruz ve istiyoruz ki, Karabük böyle olmasın, 5 yıl hükümet ve yerel belediye iş birliğini bölgede yine ülkede kalkınmış şehirler arasına gelsin istiyoruz. Bunun için çıktık yola, başkanlarımız, yine teşkilatımızla beraber kapı kapı, mahalle mahalle birçok noktaya temas ederek yapacağımız işleri anlatıyoruz. Bu noktada sizlerden de destek istiyoruz. Bu kalkınmanın hamlesinin inşallah 31 Mart akşamı başlatılıp ve 5 yıl içerisinde çocuklarımıza, ailelerimize daha yaşanılabilir bir Karabük ortaya koyalım” dedi.

Hizmetin birlik işi olduğunu aktaran Çetinkaya, “Birliğin olmadığı yerde maalesef bir hizmet ortaya çıkmıyor. İkili olduğu yerde hizmet ortaya çıkmıyor. Bizim şimdi en büyük vaatlerimizden birisi ne? Biz bu birliği tesis edeceğiz. Nasıl bir birlik? Kurumlar arası birlik. Nasıl bir birlik? Ankara-Karabük arasında bir birlik. Bu birlik, bu istişare inşallah şehrimizi, çocuklarımızın yaşadığımız bu güzel şehri daha güzel hale getirecek. Bunun için çıktık yola. Arzumuz makam değil, arzumuz hizmet ve eser siyaseti” diye konuştu.

“Karabük geriye gitti”

Karabük'ün eski cazibeli günlerini kaybettiğini vurgulayan Çetinkaya, “Buradaki kadrolar nasıl kırsalda, ilçede, şehir merkezinde eserler yapıyorsa, bizler de inşallah belediyede her şehrimiz içerisinde ve hemşehrilerimin gönlünde güzel eserler yapacağız. İlk çıkış noktamızda dediğimiz gibi, ‘şehri imar edeceğiz, gönülleri ihya edeceğiz.' İnşallah en başta belediyenin asli görevlerinden başlamak üzere, nasıl 253 kilometre asfalt attınız buradan Ankara'ya kadar, bizler de inşallah bir yılda Karabük'te toz ya da çamur olan hiçbir sokak bırakmayacağız. Karış karış asfaltımız ve birçok hizmetlerimizi yapacağız. Modern mahallelerimizi, sokaklarımızı kuracağız. Yaşam alanları kuracağız. Bugün hiçbir arkadaşım, buradaki arkadaşımla aynı problem olduğunu görüyorum. Cumartesi-Pazar geldiğinde ‘ben ne yapacağım Karabük'te?' Ne yapalım? Çocuk var iki tane kızım var, oğlum var, eşim var. Nereye gideceğim? Bu sorunun cevabını bizler Karabük'te veremiyoruz. 1995 senesinde Karabük daha cazip, daha böyle görseli iyi yerlerdi. 2005 senesinde Karabük daha cazip bir yerdi. Cazibe merkeziydi, daha sosyal faaliyetler vardı. Peki bu 15 yılda ne oldu? Demek ki, Karabük'te geriye gitti. Biz istiyoruz ki, tekrar Karabük o cazibeli günlere geri dönecek. Tekrar Karabük inşallah sosyal belediyecilikte, kültür sanatta, hizmet belediyeciliğinde en büyük payı alacak. Bunu yapacak kadrolar burada” değerlendirmesinde bulundu.