Avrupa Konseyi Yerel Yönetimler Meclisi'nin 45. Genel Kurul Toplantıları, Fransa'nın Strasbourg şehrinde düzenlendi. Toplantıya katılan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve heyeti, Gazze'de ölen sivillerin anılmamasına tepki gösterdi.

Siyasi Grup toplantısının açılışında, Ukrayna'da savaşta ölenler için bir dakikalık saygı duruşu anonsu yapıldı. Ancak, Filistin ve Gazze'deki sivil kayıpların anılmaması üzerine Başkan Vergili ve heyeti, saygı duruşuna katılmama kararı aldı.

Toplantının sonunda söz hakkı alan Başkan Vergili, bu ihmalin kabul edilemez olduğunu ifade ederek tepkisini dile getirdi.

Toplantı yöneticisi, Başkan Vergili'nin eleştirisine yanıt vererek, Gazze'deki ölen sivillerin de anılmış olması gerektiğini belirtti. Yönetici, tercüme sırasında bir hata olduğunu kabul ederek, bu durum için Başkan Vergili'den özür diledi.

Bu olay, uluslararası platformlarda yaşanan sivil kayıpların eşit ve adil bir şekilde ele alınmasının önemini bir kez daha gündeme getirdi. Başkan Vergili'nin kararlı tavrı, bu konuda duyarlılık gösterilmesi gerektiğini hatırlattı.