Safranbolu Belediye Başkan adaylığını açıklayan ünlü pop star Hakan Peker, tarihi ilçede verdiği halk konserinde ses, ışık ve sahne sistemini sağlayan prodüksiyon şirketinin parasını 'yağmur yağdı' diye ödemiyor.

Birkaç ay önce Safranbolu’dan Belediye Başkan Adayı olacağını söyleyen ve ardından da İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından adaylığı açıklanan ünlü pop star Hakan Peker, 30 Eylül tarihinde Safranbolu meydanında ücretsiz halk konseri vereceğini belirtmişti.

Belediyenin konser duyuruları ile ilgili kendisine billboard vermediğini iddia eden Hakan Peker, CHP’li Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi halka şikayet etmişti. Ardından da 30 Eylül akşamı Safranbolu Misak-ı Milli meydanında konser vermişti.

Verdiği konserin tüm sahne, ışık, ses ve led sistemini kuran Düzce’deki Black Technical Prodüksiyon firmasının parasını ödemediği ortaya çıktı.

Prodüksiyon Firmasının yetkilisi Oktay Özen, Safranbolu konseri ile ilgili 50 Bin liraya yakın alacağı olduğunu ve bu parayı yağmur yağdı bahanesiyle Hakan Peker’in ödemek istemediğini iddia etti.

Karabük Net Haber’e açıklamada bulunan Black Technical Prodüksiyon firması yetkilisi Oktay Özen, “Hakan Peker ve menajeri Mesut Bingöl ile Safranbolu konserindeki tüm sahne, ışık, ses ve led sistemi ile ilgili anlaşmıştık. Konser sırasında yoğun bir yağış oldu. Zaten kendilerini konser tarihinin yağmurlu görüldüğü yönünde uyarmıştık. Ona rağmen ‘bu konseri vereceğiz’ dediler. Yağmur nedeniyle ana ses mikserimiz ıslandığından, arıza yaptı. Hakan Peker, 'Playback yapacağım' dedi. Konser sonrası kalan paramı istediğimde, ‘Yağmurlu havada konser verdiğini, ana ses mikserimizin arızalandığını ve konserin tamamen ücretsiz yapıldığını öne sürerek paramı vermeyeceklerini söylediler. Birkaç defa menajeri Mesut bey ile görüştüm. Her görüştüğümde paramı vermeyeceklerini ısrarla söylediler.” Diye konuştu.

Prodüksiyon firması yetkilisi Özen, ayrıca Hakan Peker’in ünlü bir sanatçı olduğundan ve Safranbolu’dan da adaylığını açıkladığından dolayı güvendiklerinden önden bir sözleşme yapma ihtiyacı duymadıklarını ifade ederek, parasını vermelerini istedi.