AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, yeni yıl dolayısıyla mesaj yayımladı. Salt, yeni yıl nedeniyle yayımladığı mesajında, bir yılı daha geride bırakırken insanlık ve millet için daha iyi, daha güzel, daha huzurlu, daha müreffeh bir yıl olması temennisinde bulundu.

Miladi yıl değişimlerini aynı zamanda bir muhasebe ve murakabe vesilesi olarak gördüklerini belirten Salt, "2024 yılının milletimizle birlikte tüm insanlık için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. 2024'e adım atarken, bu yılın ülkemiz ve Karabük’ümüz için yeni başlangıçlar ve büyük atılımlar getireceğine inanıyorum.

2023'ü geride bırakırken, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlamanın gururunu ve sevincini birlikte yaşadık. Bu önemli yılda, ülkemizin yaşadığı zorluklara rağmen, gösterdiğimiz dayanışma ve güçlü irade sayesinde tarihi bir başlangıç yaptık.” dedi.

“Milletimizle aramızdaki muhabbeti, hasbihali her gün daha da sıkılaştırdık”

 2023 yılını Karabük’te oldukça yoğun, önemli, verimli programlarla, çalışmalarla, hizmetlerle değerlendirdiklerini söyleyen Salt mesajına şöyle devam etti:

“Karabük’ümüzün bütün ilçelerini tek tek dolaştık, hemşehrilerimizle kucaklaştık. İl ve ilçe teşkilatlarımız, kadın ve gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız, muhtarlarımız, odalarımız ve sivil toplum kuruşlarımız olmak üzere ziyaretler gerçekleştirdik, toplantılar yaptık.

Türkiye, en kritik seçimlerinden birini, demokrasi şöleni içerisinde yüzde 90'a varan rekor katılım oranıyla bütün dünyada gıptayla izlenen bir atmosferde hamdolsun başarıyla gerçekleştirmiş, seçimlerin kazananı tartışmasız bir şekilde 85 milyon vatandaşıyla Türkiye olmuştur. Ülkemiz aynı zamanda hizmetlerle eserlerle yatırımlarla ve reformlarla dolu dolu geçireceği altın değerinde bir 5 sene daha kazanmıştır.

İnşallah önümüzdeki mahalli idareler seçimlerinde de benzer bir şekilde milletimizin tercihi Türkiye Yüzyılı’ndan yana olacaktır. Tıpkı 14-28 Mayıs seçimleri gibi 31 Mart seçimlerinde de tüm hemşehrilerimin bir kez daha gerekeni yapacağına yürekten inanıyorum." İfadelerini kullandı.

“Bugün 21 yıl öncesine göre çok daha güçlüyüz”

 Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde amaçlarının ülkenin ve şehrin “Türkiye Yüzyılı” hedefine ulaştırmak olduğunu söyleyen Salt, “Çok şükür, bugün 21 yıl öncesine göre çok daha güçlü, çok daha dirayetli, çok daha inançlıyız. 2023 yılı içerisinde, yerli arabamız TOGG yollarda idi. Milli muharip uçağımız Kaan göklerde idi. Dünya’nın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu denizlerde idi.” dedi.

“Mücadele azmimiz diri”

 Gurur verici gelişmelerin yanında, yüreklerini derinden yaralayan olayları da yaşadıklarını söyleyen Salt, “Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depreminin acısı, hala kalbimizde, kabuk bağlamayan ve bağlayamayacak bir yaradır. Rabbim ülkemize ve milletimize tekrardan böylesi afetler yaşatmasın. PKK/PYD terör örgütün ülkemizde gerçekleştirdiği, başta İçişleri Bakanlığımıza yönelik eylem olmak üzere, sınırımızın içerisinde ve dışarısındaki saldırıları da en büyük üzüntü ve öfkemizdir. Ancak mücadele azmimiz diri. Son terörist etkisiz hale getirene kadar terörle mücadelemiz amansız sürecektir!

İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırım da yüreğimizi dağlayan bir başka olaydır. İnşallah gelecek dönemde, İsrail’in yenildiği, Filistin’in özgürlüğüne kavuştuğu bir yıl olacaktır.” mesajını kaydetti.

“Karabük’ümüzü gönül belediyeciliği ile tanıştıracağız”

 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçiminde Karabük’ü ‘gönül belediyeciliği ile tanıştıracaklarını ifade eden Salt mesajında şunları kaydetti:

“22 yıldır Türkiye’de marka olan AK Parti belediyeciliği anlayışıyla hizmet yürüyüşümüzü sürdürme kararlılığımızla şehrimizi ‘gönül belediyeciliği’ ile tanıştıracağız.

Memleketimize hizmet etmeyi aşk bilerek, teknolojiye, altyapıya, üretime, istihdama, insana ve aileye yatırım yapacağız. Karabük’ümüzün kültürel zenginliklerini daha da ön plana çıkararak hem şehrimizin hem de ülkemizin gelişimine katkıda bulunacağız.

Yatırımlarımız, sadece ekonomik büyümeyi hedeflemekle kalmayacak, aynı zamanda sosyal ve kültürel anlamda da şehrimizi zenginleştirecek. Yerel sanatı, tarihi mirası ve doğal güzellikleri koruyarak gelişeceğiz. Gençlerimiz için yeni fırsatlar sunarak, onların da şehrimizin gelişimine katkıda bulunmalarını sağlayacağız.”

Son günlerde yaşanan trafik kazaları dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet dileyen Salt, tüm vatandaşlardan trafik kurallarına titizlikle riayet etmelerini istedi.

Salt yayımladığı yeni yıl mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“6 Şubat’ta yaşanan asrın felaketinde hayatını kaybeden canlarımızı rahmetle yâd ediyor, ailelerine sabrı cemil niyaz ediyorum.

Sınırlarımız boyunca ve sınırlarımız ötesinde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimize muvaffakiyetler diliyorum. Vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize afiyet temenni ediyor, tüm hemşehrilerimin ve milletimizin yeni yılını tebrik ediyorum.”

Editör: Özenay Kahriman