Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Denetim Kurulu ve Mali Yönetim Komitesi toplantısına katıldı.

Gölcük Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Değirmendere Yalı Evleri’nde gerçekleştirilen toplantıya; Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’nin yanı sıra Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, UCLG-MEWA Genel Sekreteri Mehmet Duman, Yalova İl Özel İdaresi Meclis Başkanı Hasan Soygüzel ve Sultangazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Yıldırım katıldı.

Toplantıda, teşkilatın mali yönetim ve denetim süreçlerine ilişkin gündem maddeleri görüşüldü. Katılımcılar, alınan kararların bölge teşkilatına ve yerel yönetimlere katkı sunmasını temenni etti.

Toplantının ardından katılımcılar, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in eşliğinde ilçedeki tarihi ve turistik alanları gezdi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, toplantıya ilişkin yaptığı kısa değerlendirmede, “Bölgesel iş birliği ve deneyim paylaşımı açısından oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Yerel yönetimlerin güçlenmesi ve ortak sorunlara çözüm bulunması noktasında bu tür buluşmaları çok kıymetli buluyorum.” ifadelerini kullandı.

Köse, UCLG-MEWA heyetine ve ev sahipliği için Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ile belediye yönetimine teşekkür etti.

Kaynak: Safranbolu Belediyesi