Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Başkanlığını Orhan Kayabaşı’nın yaptığı Safranbolu Engelliler Derneği üyeleri ile yemekte bir araya geldi. 

Safranbolu Belediyesi tarafından Safranbolu Engelliler Derneği üyelerine yemek organizasyonu tertip edildi. Safranbolu Belediyesi sosyal tesislerinde düzenlenen organizasyona Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Engelliler Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı, dernek yönetim kurulu üyeleri ile yaklaşık 100 üye katıldı. Başkan Köse programa katılan tüm vatandaşlarla tek tek sohbet etti ve kendilerine hediye takdiminde bulundu. 

‘’Bize Ulaşarak Derdini Anlatan Herkese Derman Olmaya Çalıştık’’

Yemek organizasyonunun ardından yaptığı konuşmada dezavantajlı vatandaşları Belediye’nin yaptığı çalışmalarda öncelikli olarak gördüklerini ve hayatlarını kolaylaştıracak projeler yaptıkları, yapmaya da devam edeceklerini belirten Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse sözlerine şu ifadeleri kullandı:

‘’Sizlerle bir arada olmak bizim için çok büyük bir keyif. Biz Safranbolu Belediyesi olarak göreve geldiğimizden beri Belediye’nin yapmak zorunda olduğu rutin işler dışında, Safranbolu kentinde yaşayan her vatandaşın hayatını kolaylaştıracak projeler yapmaya çalışıyoruz. Belediyecilik sadece asfalt dökmek, çöpleri toplamak, su ve kanalizasyonla uğraşmak değil bize göre. Sosyal Belediyecilik anlayışı bu bölgede nasıl olur onu göstermeye çalıştık. Kültürel ve sosyal etkinliklerle zenginleştirdik Safranbolu’yu. Bize ulaşarak derdini anlatan herkese derman olmaya çalıştık.’’

‘’Engelli vatandaşlarımız için herkesin aynı koşulda yaşamaya hakkı olduğu mottosuyla yola çıkarak, sizlerin hayatlarını kolaylaştırmak adına öncelikle otobüslerimizi yeniledik. Engelli vatandaşlarımız otobüslerimize kendi imkânları ile binip inebiliyorlar. Emek Mahallesi’nde sizlerin yakınlarınızla keyifli vakit geçirebileceğiniz engelsiz yaşam alanı oluşturduk.

Bu alan elbette yeterli değil ama şu anda Mehmet Akif Ersoy Parkı kiradaydı, kira süresi bitti, kiracımız çıktığı an o alanı engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. 15 Temmuz Mahallesi’nde yaptığımız basketbol sahasının etrafını kamelyalarla çok güzel bir oturma alanına dönüştürüyoruz. Bizim amacımız Safranbolu2da yaşayan herkesin bu kentte yaşamaktan mutlu olması.’’

Safranbolu Engelliler Derneği Başkanı Orhan Kayabaşı ise yaptığı konuşmada aşmaya çalıştıkları her sorunda Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin her zaman yanlarında olduğunu belirterek kendisine teşekkür etti. Program hatıra fotoğrafı çekimleri ile sona erdi.