Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, şehirde yaşayan tüm emeklilere büyük bir müjde verdi.

Vergili, bugün düzenlediği basın toplantısında, 65 yaş üzeri vatandaşların toplu taşımadan ücretsiz yararlandığını, bunun devam edeceğini ve ayrıca Karabük’te yaşayan tüm emeklilere toplu taşıma ile suyun da artık bedava olduğunu açıkladı.

Vergili, “Seçim süreci içerisinde zaman zaman farklı sözler çıkartılıyor. Yıpratmak için 65 yaş üstü bedava olan otobüs ücretlerini seçimden sonra kaldıracakmış. Mahalle gezilerinde sık sık bu sorularla karşılaşmaya başladık. Biz bu güne kadar vermiş olduğumuz hiç bir sözü istismar etmedik veya yerine getiremediğimiz hiç bir söz olmadı. Bu otobüslerin gerçek alınış sebebi de 65 yaş üstüne bedava şehir içi seyahatini sağlamaktı, önceliği buna bağlıydı.” Dedi.

Başkan Vergili, Türkiye'deki emeklilerin durumlarının çok iç açıcı olmadığını da konuşmasında ifade ederek, açıklamasına şöyle devam etti;

“İlerleyen günlerde emeklilerin durumlarıyla ilgili hükümet farklı kararlar alıp, iyileştirmeler yapacaktır. Bizde bu iyileştirmeler yapılana kadar Karabük Belediyesi olarak hesaplarımızı inceledik. Emeklilerimizin maaşlarında iyileştirmeleri tamamlanana kadar tüm emeklilere su ücreti bedava olacak ve toplu taşıma da bedava olacak.”