Karabük Ziraat Mühendisleri Odası, 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Günü kapsamında üyeleriyle bir araya geldi.

Karabük Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Adem Aydın, meslektaşlarının ve üyelerinin gününü kutlayarak konuşmasına başladı.

Aydın, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

"Tarımsal öğretimin 178. Yılında, 10 Ocak Ziraat Mühendisleri Gününde siz kıymetli meslektaşlarımızla hep bir arada olmaktan dolayı çok mutluyuz. İl müdürümüz ve siz değerli meslektaşlarımız programımıza hoş geldiniz.

Değerli meslektaşlarımız, Dünya son yıllarda pandemi, savaşlar, hububat krizi gibi sorunlarla boğuşmaktadır. Ayrıca dünya, Müslüman coğrafyasının bir parçası olan Filistinde ve Doğu Türkistanda uygulanan zulüm ve soykırımı görmekte ve ne yazık ki gözlerini kapatmaktadır.
Ülke olarak, bu sıkıntılardan olumsuz bir şekilde etkilenmemek ve dünyada da etkin bir şekilde söz sahibi olabilmek, mazlumlara kol kanat gerebilmek için ve ayrıca Milli Güvenliğimiz açısından da, Bitkisel ve Hayvansal üretimimizi oluşturan stratejik tarımsal ürünlerin arzını artırmamız gerekmektedir.

Bu kapsamda en hızlı çözümün, medeni kanunda ve miras hukukunda değişikliğe gidilerek tarımsal arazilerin bölünmesi ve parçalanmasının önüne geçilmesi gerektiği kanaatindeyiz.

Ziraat mühendisleri gününde sizlerin de yakından bildiği gibi meslektaşlarımızın da içinde bulunduğu, kamuda çalışan mühendislerin yaşadığı sıkıntıyı buradan da bir kez daha sizlerle paylaşmak istiyorum; 

Kamu mühendisleri bundan 6-7 yıl öncesine kadar dengi meslek gruplarıyla (Doktor, Hakim-Savcı) birbirlerine yakın bir gelire sahipken, ne yazık ki bu gün aramızda iki üç kat gelir farkı oluşmuştur. 

Daha da vahimi Kamu Mühendislerinin geliri, mahiyetinde çalışan işçi kardeşlerinin gelirinin yaklaşık yarısına tekabül etmektedir. Kamuda ve özel sektörde çalışan Mühendislerin gelirlerinin birbirine yakın olduğu değerlendirildiğinde, bu durum sadece kamuda çalışan mühendisleri değil, özel sektörde çalışan mühendislerin gelirini de olumsuz yönde etkilemektedir. Son dönemde ortaya çıkan bu gelir adaletsizliğinin bir an önce ortadan kaldırılmasını ivedilikle bekliyoruz.

Bu vesile ile, Her koşul ve şartta mesleğini özverili bir şekilde yapan tüm meslektaşlarımızın Ziraat Mühendisleri gününü ve Her zaman toplumun haber alma ve bilgi edinme hakkı adına fedakârca, ilkeli ve tarafsız bir şekilde mesleğini ifa eden basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlarken, 2024 yılının bu ilk günlerinde, yeni yılın tüm halkımız için sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini ve özellikle tarımsal açıdan da bol ve bereketli bir yıl geçirmemizi temenni ediyoruz” dedi.

Toplantı müzik dinletisi ve üyelerle yapılan karşılıklı görüş alışverişiyle sona erdi.