Son olarak Bahçeşehir Koleji Fen Lisesi öğrencisi Yusuf Emre Başar’ın Kanada Fulford Academy’den aldığı 2. lise diploması ile Bahçeşehir Koleji Anadolu ve Fen Lisesi 12. sınıf öğrencilerinin YKS’ye girmeden Bahçeşehir Üniversitesi’nin farklı bölümlerinden kabul alması ile gündeme gelen Bahçeşehir Koleji, BAU Global üyesi Bay Atlantic Üniversitesi diplomasına Türkiye’de denklik sağlanması için Yükseköğretim Kurulu ile anlaşmaya vardı.

Bay Atlantic Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Sinem Vatanartıran YÖK’ün sağladığı diploma denkliği sayesinde Amerika’da eğitim almak isteyen Türk öğrenciler için BAU önemli bir kariyer adresi olacak.” dedi.

Lise öğrencilerine sağladığı dünyanın ileri gelen üniversitelerine tam burs ile yerleşme imkanlarının yanı sıra Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda bugüne kadar yakaladığı başarıyı bu sene de tekrarladı.

11. sınıf itibariyle başlayan YKS Tam Hazırlık Sistemi ve alanında uzman öğretmen kadrosu ile öğrencilerini sınava hazırlayan Bahçeşehir Koleji’nde günümüze kadar tıp, diş hekimliği, mimarlık ve farklı mühendislik bölümlerine yerleşen öğrenciler 2023 YKS’de de başarılarını devam  ettirdi.

2023 YKS sonuçlarına göre Karabük'te 1.lik yakalayan Bahçeşehir Koleji öğrencilerinden Mert  Orhan Eşit Ağırlık puan türünde Türkiye 94., Onur Can Akagündüz Sayısal puan türünde Türkiye 830. olarak büyük bir başarı elde ettiler.

iç-5