Karabük’te bir vatandaş, araç muayene istasyonunda aracını muayene ettirdikten sonra kredi kartı ile yaptığı ödemede alınan 8 TL 28 kuruşluk komisyon için mahkemeye gitti.

Mahkeme tüketiciyi haklı buldu fakat TÜVTÜRK itiraz için dava açmasına rağmen mahkeme aldığı emsal kararla vatandaşın lehine verdiği kararın onanmasına hükmetti.
 
Karabük’te yaşayan Emin Akar, geçen yıl eylül ayında aracını muayene ettirmek için götürdüğü TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nda kredi kartı ile yaptığı ödeme sonrası alınan 8 TL 28 kuruşluk komisyon karşısında şok oldu. 

Kredi kartı ödemelerinde yasa gereği komisyon alınamayacağını şirket yetkililerine bildiren Akar, olumlu bir dönüş alamayınca konuyu Karabük İl Tüketici Hakem Heyeti’ne bildirdi. Karabük Tüketici Heyeti Akar’ı haklı buldu. Bu kararın üzerine verilen kararın değişmesi için TÜVTÜRK mahkemeye itiraz etti. Mahkeme olayla ilgili emsal karar bulunduğu için daha önce verilen kararı onadı. 

Vatandaşların haklarını aramasını tavsiye ediyorum

Yaşadığı süreci anlatan Akar, “Ben aracımı 7 Eylül 2021 tarihinde TÜVTÜRK’e götürdüğümde benden kredi kartı ile ödeme yaptığım için ilave ücret alınmıştı. Bunun yasal olmadığını düşünerek Karabük İl Tüketici Hakem Heyeti’ne başvurdum. Tüketici Hakem Heyeti’nin olumlu karar verdi. Bunun üzerine TÜVTÜRK bu kararı da mahkemeye taşıyarak beni dava etti. Dava sonucuna da 30 Kasım 2022 tarihinde kararı onadı. Vatandaşlarımızdan haklarını bu şekilde aramasını tavsiye ederim” dedi.
 
Akar bu tür durumlar için vatandaşlara seslenerek, “Vatandaşlarımıza naçizane uyarımız olabilir. Böyle ilave ücret alınması durumunda Tüketici Hakem Heyetleri’ne müracaat etsinler. Kararlar büyük ihtimal olumlu olacaktır. Olumsuz olursa da Tüketici Mahkemelerine başvurabilirler” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi