Almanya’da Doruk Reısen isimli turizm acentesi bulunan Kemal Doruk Safranbolu’ya Almanya’dan turist getirebilmek adına görüş alışverişinde bulunmak için Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi ziyaret etti.

Ziyarette Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Şebnem Urgancıoğlu da yer aldı. İş İnsanı Kemal Doruk, Türk ve Alman vatandaşlarının Dünya Miras Kenti Safranbolu’ya seyahat etmesini sağlamak, onları tarihin kalbinde konaklatmak adına çalışmalar yaptığını ve bu konuda en büyük yardımı Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’den alabileceğini belirtti. SAFTİD (Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği) Başkanı aynı zamanda TÜRSAB (Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği) Batı Karadeniz Yönetim Kurulu Üyesi Şebnem Urgancıoğlu Ergüder Safranbolu’da gurbetçi vatandaşlarımızı ve Alman vatandaşlarını konaklatmak, tarihe dokunmalarını sağlamak ve turistik gezileri tüm Karabük’e yaymak için destek vereceğini belirtti.

Başkan Köse Kemal Doruk’un bu teklifini memnuniyetle karşılayarak: ‘’Belediye olarak üzerimize düşen ne varsa yaparız. Bizim ana hedefimiz Safranbolu’ya nitelikli turist kazandırabilmek. Konaklamalı turizmin önünü açabilmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Doğası, tarihi, kültürü, hanları, hamamları, konakları, adını aldığı safranı kısacası tüm dinamikleri ile UNESCO Dünya Miras kenti Safranbolu’yu tanıtmak adına destek vereceğiz. Aynı zamanda mor bayrak projemizi Avrupa’dan gelecek olan turlarla bağdaştırmak adına turistlerin mor bayrak sertifikalı işletmelerden alışveriş yapmasını sağlayacağız’’ diye konuştu.