Karabük Valiliğinin geçtiğimiz 12 Temmuz’da aldığı Orman yangınları ile mücadele ek komisyon kararlarındaki 4. maddede yer alan; “Karabük il ve ilçelerinde mevkileri belirlenmiş izinli mesire ve piknik alanlarında 15 Temmuz-15 Ekim tarihleri arasında her akşam saat 20.30’dan başlayarak, ertesi sabah saat 09:00’a kadar mangal, semaver, ateş ve kontrollü ateş yakmak yasaklanmıştır.” Şeklinde bir karar alınmıştı.

Alınan karar kapsamı içinde Karabük Şehir parkının da yer alması, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Her akşam yoğun bir şekilde Karabüklülerin ilgi gösterdiği Ergenekon Mahallesindeki şehir parkına gelenler “Şehrin göbeğinde yer alan ve bu sıcak havalarda akşamları ailecek serinlediğimiz Şehir Parkında saat 20:30’dan sonra mangal yakmanın yasak olmasına bir anlam veremiyoruz. Akşamları bir mangal keyfimiz vardı, onu da yasakladılar.” Şeklinde düşüncelerini ifade ediyorlar.

Vatandaşlar ayrıca, akşam 20:30’dan sonra mangal ve ateş yakmanın yasak olduğu kararının, ormanın içinde veya kenarındaki mesire ve piknik alanları için doğru bir karar olduğunu ifade ederken, şehir merkezlerinde ve ormana uzak olan parklar için bu kararın tekrar gözden geçirilmesini talep ediyorlar.