AK Parti Karabük Milletvelilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç mesajda şu ifadelere yer verdi;

"Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla başlatılan ulusal sanayileşme hamlesi kapsamında 1937'de Kardemir'in temellerinin atılmasıyla Safranbolu'ya bağlı Öğlebeli köyünün 13 haneli Karabük Mahallesinin kaderi değişti.

1941 yılında Safranbolu ilçesine bağlı bucak, 1953'te Zonguldak iline bağlı bir ilçe olan Karabük, gelişim ve büyümesini 1995 yılına kadar hızla sürdürdü.

6 Haziran 1995'te Çankırı'dan Ovacık ve Eskipazar ile Zonguldak'tan Safranbolu, Yenice ve Eflani ilçelerini bünyesine alarak Türkiye'nin 78. ili olan Karabük, "işçi kenti" sloganıyla alın teri, emek ve dayanışmanın sembol şehirleri arasında yer aldı. 

Her zaman ülkenin kalkınmasına omuz veren ve "Cumhuriyet Kenti" unvanıyla da anılan, başta çelik olmak üzere makine ve aksamları, mobilya, orman ürünleri, hazır giyim ve konfeksiyon, elektrik ve elektronik ürünleri gibi sektörlerinde ülke ekonomisine katkı sağlayan Karabük'ümüz, sanayisi, eğitimi, orman ürünleri, doğası ve turizmiyle ülkemizin gelişmesine katkı sunmaya, bölgemizin yıldızı olmaya devam ediyor. 

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dönemin devlet adamlarını saygı ve rahmetle anıyor, Karabük'ü günümüze taşıyan, Karabük'ün kurulmasında ve il olmasında emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. 

Bu vesile ile Karabük'ümüzün il oluşunun 28.yıl dönümünü kutluyoruz."

Editör: Ali Aslankaya