31 Mart 2024 Yerel Seçimleri yaklaştıkça siyasi partiler de Belediye Başkan Adaylarını belirleme çalışmalarına hız veriyorlar.

AK Parti’de aday belirleme çalışmalarına start verirken, Karabük ve ilçelerinde kimlerin aday olacağı ise Ocak ayında belli olacak.

Karabük ilçelerinin arasında siyasetin en yoğun yaşandığı Yenice’de ise AK Parti’den Belediye Başkan Adayı olabilecek muhtemel isimler hemen hemen ortaya çıkmaya başladı.

Karabük’ün Yenice ilçesinde, mevcut MHP’li Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dan koltuğunu almakta ısrarcı olan AK Parti, seçimlerde sahaya kimi süreceği ile ilgili yoğun bir çalışma içinde.

AK Parti’nin bir süredir Yenice İlçe Başkanlığını yapan ve geçtiğimiz günlerde aday adayı olacağından dolayı görevinden istifa eden Erdal Yirmibeş, aday adayları arasında en güçlü isim olarak gösteriliyor.

Yirmibeş’in yanı sıra 2019 Yerel Seçimlerinde ciddi bir oy alan ve Zeki Çaylı karşısında az bir oy farkı ile seçimi kaybeden Karabük Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ile AK Parti yeniden şansını denemek isteyebilir.

Öte yandan Güven’in, aday adaylığı başvurusunda bulunmayı düşünmediği ifade ediliyor.

Karabük’te Yenice kökenli olan ve yıldızı her geçen gün parlayan, KBÜ Eğitim Araştırma Ağız ve Diş Hastanesi Müdürü Ferdi Kökçü ise AK Parti için sıfır kilometre bir aday olarak görülebilir. AK Parti genç, dinamik ve yeni bir yüz ile Yenice de seçim almayı Ferdi Kökçü ile hedefleyebilir.

Başarılı bürokrat Kökçü’nün partiden kendisine bir teklif gelmesi durumunda aday adaylığı sürecine girmeyi isteyebileceği de konuşuluyor.

Son olarak ilçenin tanınmış iş insanlarından Ertan Mısırlı’nın da AK Parti Yenice Belediye Başkan Aday Adaylığına başvurmak için hazırlandığı belirtiliyor.