Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, Karabük Net Haber'e yaptığı özel açıklamada yerel seçimler öncesi parti çalışmalarına hız verdiklerini söyledi.

Üye sayısını her geçen gün arttırdıklarını da ifade eden Özer, yerel seçimler öncesi Belediye Başkan Adaylarını belirleme çalışmaları içinde olduklarını belirtti.  

İl Başkanı Özer “Yeniden Refah Partisi olarak genel seçimlerde nasıl bütün teşkilatlarımızla sahada var olmaya gayret gösterip, azimle ve şevkle çalıştıysak, bu azim ve şevkle yerel seçimlerde çalışmaya gayret ediyoruz. Sahalarda bütün kadrolarımızla birlikte aktif bir şekilde dolaşıp, halkımıza temas etmeye gayret ediyoruz. Yeni katılımlar sağlıyoruz. 3 ayda Karabük'te üye sayımızda yüzde 30 gibi artışımız var. Türkiye genelinde de yine Karabük'te genel seçimlerde 3'üncü olmuştuk, üye artışında da üyesini en çok artıran ilk 5 ilden biriyiz. Karabük'te bu noktada genel merkezimizde Karabük'ü yakinen takip ediyor Genel Başkanımızda bu durumdan memnun. Kendisi de zaten buraya geldiğinde ifade etti, ‘bende artık Karabük'ün fahri milletvekiliyim’ dedi. Bu da bizi gururlandırıyor. Çalışmalarda daha aktif olmamız yönünde bize şevk veriyor.

Yeni katılımlarımız güzel, Belediye Meclis aday adayları, İl Genel Meclis aday adayları, Belediye Başkan aday adaylarının şu an başvuru dosyalarını alıyoruz. Kimini kamuoyuyla paylaşıyoruz, kimisi şu an açıklanmasını istemiyor, onları da gizli tutuyoruz. Ama bütün bu aday adaylığı sürecini tamamlayınca top yekün geniş katılımlı, Karabük'ün bütün yerel medyasını davet ederek, geniş katılımlı bir aday adayı toplantısı düzenleyip, her birinin projesini alacağız, inşallah kamuoyuna duyuracağız.” Dedi.

“Adaylarımızı Temayül Yoklamasıyla Seçmeyi İstiyoruz

İl Başkanı İsmail Özer “Genel Merkezimizin belirlediği takvim 15 Ekim'e kadar aday adaylığı konusunda müracaatlar alınacak, tabi bu esnetilebilir bir tarih ama biz 15 Ekim'i baz aldık özellikle. Şu an Karabük ilinde 3, diğer ilçelerde 2'şer 3'er olmak üzere aday adaylarımız mevcut. Tabi yeni aday adaylarımızda gelebilir. Aday adaylığı hususunda adayımızı belirlemede tamamen parti içerisindeki demokratik açık ve şeffaf bir şekilde işleyecek bütün aday adaylarımızı biz davet edeceğiz. Bu aday adaylarımızın yanında üyelerimizi ve parti yönetim kurulu üyelerimizde davet edeceğiz. Aday adayları olan arkadaşlarımız neden Yeniden Refah Partisinden aday oldular, neden Belediye Başkanı veya İl Genel Meclisi üyesi adayı olmak istediklerini ve seçilirlerse nasıl çalışacaklarını, projelerini her birini şeffaf bir şekilde yönetimlerimize ve üyelerimize anlatacaklar.  Bunların neticesinde yönetimlerimiz ve üyelerimizin katılımıyla bir temayül yoklaması yapıp, hangi başkanın bize daha çok yakışacağını ve Karabük'e hizmet edeceğini kanaat getirecek ve oy kullanacak. Temayül neticesinde başarılı olan başkanımızla da Karabük'ü inşallah ihya edeceğiz.” Diye konuştu.

“Aday Olmayı Düşünmüyorum. Takdir Genel Merkezin.”

Özer “Şu an Karabük Belediye Başkan adayı olma gibi bir düşüncem yok. Daha önce milletvekili adayı olma gibi bir düşüncem de yoktu. Genel Merkez böyle bir görevi tevdi etti, teşkilatımızda bu yönde karar kıldı, bizde aldığımız görevi layıkıyla yerine getirmenin mücadelesi içerisinde olduk. Şu an böyle bir düşüncem yok dediğimiz gibi biz sadece bize müracaat eden aday adaylarıyla yürümek isteyeceğiz, tabi teşkilatlarımız ve Genel Merkezlerimiz buna son noktada karar verir ve bizim üstümüze bir vazife düşerse, biz bu vazifeden kaçmayız. Ama şahsi İsmail Özer olarak fikrim İl Başkanı olarak partimin başında kalıp, çalışmalarda var gücümle sahalarda olup, partime ve adaylarıma destek olmak.” Dedi.

“Karabük ve İlçelerinin Tamamında Kendi Adaylarımızla Seçime Gireceğiz”

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer, Cumhur İttifakı içinde herhangi bir ittifak yapmayacaklarını, Karabük ve ilçelerinde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu;

“Karabük ve ilçelerinde iddialıyız, iddiamızın kaynağı da vatandaşımızdan geliyor. Çünkü vatandaşımız Yeniden Refah Partisi’ni yani Milli Görüşün belediyeciliğini özlemiş durumda. Rahmetli Erbakan hocamızın 96-97 hükümetinde iktidara taşıyan, 1994 yılında aldığı belediyelerdeki hizmetleri oldu. Bu noktada vatandaşımızın Refah Partisinin, Milli Görüşün nasıl bir belediyecilikle çalıştığını gayet iyi biliyor ve dolayısıyla da bu hizmeti özlüyor. Bu özlenmiş hizmet aşkı da bizi daha çok çalışmaya sevk ediyor. Biz bu konuda iddialıyız, çıtamız yüksek. Karabük'te beldemizle birlikte 7 tane belediyemiz var, inşallah buralarda arzumuz tabi gönlümüzden geçen hepsini alabilmek adına çalışacağız. Ama nihayetinde diğer partilerinde güçlü oldukları yerler, isimler olabilir o yüzden hepsini alacağız deyip, diğer partilerinde çalışma şevkine saygısızlık etmek istemem. Biz hepsini almak için çalışacağız, taktiri Rabbimize ve vatandaşa bırakacağız.

7 tane belediyemizde, biri belde olmak üzere hepsinde aday çıkaracağız, kendi başımıza Yeniden Refah Partisi olarak kendi adaylarımızla sahalarda çalışacağız.”

1-101