AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın kalabalık bir heyet ile MHP Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu’na yaptığı hayırlı olsun ziyareti sırasında, her iki il başkanı da Karabük Net Haber Sorumlu Editörü Ergün Başkaya’nın sorularını cevaplandırdılar.

Başkaya’nın AK Parti İl Başkanı Salt’a yönelttiği “MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı ve MHP Genel Başkanının ‘Yerel seçimler öncesi ülke genelinde koçbaşlarımızı belirleyeceğiz.’ Söylemlerini hatırlatarak ‘Karabük’te ittifak halinde koçbaşımız bellidir. Yeni bir koçbaşı aramaya gerek yoktur.’ açıklamasına katılıyor musunuz?” sorusuna Ferhat Salt, şu cevabı verdi;   

“Bizler Cumhur İttifakının paydaşları olarak ülkemiz için, memleketimiz için birlik beraberlik içerisinde yerli ve milli anlayışa Karabük'te de tezahür edecek şekilde, bundan sonraki tüm çalışmalarımızda istişare içerisinde çalışmalarımızı icra etmeye gayret edeceğiz. Cumhur İttifakının kuruluşu bellidir, paydaşları bellidir. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde ve Sayın Devlet Bahçeli'nin ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın destekleriyle kurulmuş olan, önümüzdeki genel seçimlerde de çok ciddi başarılara imza atmış olduğumuz ittifak sistemi Türkiye'nin yerli ve milli anlayışının, Türkiye'nin bekası açısından yansımasıdır. 

İttifakla alakalı her iki lider de Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Bahçeli'de bu görüşmeleri genel başkanlar düzeyinde yapacaklardır. Heyetler ittifak sistemleriyle alakalı karşılıklı görüşmeleri icra edeceklerdir. Bizler kurumsal yapılarız. Hem Milliyetçi Hareket Partisi olsun hem AK Parti olsun, parti hiyerarşisine ve kurumsal yapıya önem veren, bu dinamiğe riayet gösteren yapılarız. Genel merkezimizden gelecek olan bizlere karşı atılacak adımların da söylemlerinde takipçileriyiz. Bizim sürecimiz Kasım ayının ilk haftalarında başlayacak. Aday adaylığı süreci ve Sayın Cumhurbaşkanımız,  Sayın Bahçeli ile birlikte ve heyetler arasında yapılan görüşmeler neticesinde bunlarla alakalı hem ülkemiz için hem Karabük için inşallah hayırlı kararlar alınacaktır, diye belirtmek istiyorum.”

MHP İl Başkanı Cenk Gedikoğlu’na yöneltilen “Karabük il genelinde bir ittifak söz konusu olursa, 6 ilçe ve 1 belde Belediye Başkanlığında ittifak yapmaya hazır mısınız?” sorusuna ise Gedikoğlu, “Sayın Başkan konuyu detaylarıyla açıkladı. Bu AK Parti İl Başkanı Sayın Ferhat Salt kardeşimle Karabük ve ilçelerinde bizim alacağımız bir karar ise biz bunu öğleden sonra hallederiz, zaten bunu gayet güzel bir şekilde ikimiz yaparız. Genel merkezlerimiz bu konuyla ilgili kararını verecekler, bizde genel merkezlerimizden almış olduğumuz talimatlar doğrultusunda Karabük ve ilçelerinde geçenlerde Ferhat Başkanımın bahsettiği gibi Cumhur İttifakı olarak 7 - 0 her tarafta belediyelerimiz tekrar alacağımızı düşünüyorum.

Biz ittifak olarak seçimlere hazırız. Ne zaman, nasıl bir çalışma olursa her zaman teşkilatlarımız hazır. Haftaya da seçim olsa teşkilatlarımız hazır. Biz bu şekilde biz alınacak kararları bekliyoruz. Sükunet içerisinde, karşılıklı anlayış içerisinde, bizim kimseyle kavgamız yok. İttifak olarak diğer partilere de aynı şeyi söylüyoruz. Zaten herkesin ortak amacı Karabük'e hizmet. Herkes Karabük'e hizmet etme noktasında yarışa çıkacak. Kavgamız yok diyorum. Tabi ki yok ama herhangi bununla ilgili bir şey olursa daha öncede bunu açıkça ifade ettik, biz kavganın galip gelen tarafı oluruz.” İfadeleri ile cevapladı.

Editör: Ergün Başkaya