AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç, Vali Fuat Gürel ile AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir araya gelerek Karabük'te yaşanan sel afetini görüştü. 

Eskipazar, İl Merkezi ve Yenice ilçesinde selden etkilenen alanları inceleyen ve yetkililerden bilgiler alan Gürel, Şahin, Keskinkılıç ve Salt, daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Çaycuma'ya gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile bir görüşme yaptı. 

Görüşmede Karabük heyeti tarafından Yerlikaya'ya, selden zarar gören alanların yeniden yapılması için gereken ödenek ve olası bir başka taşkın için alınması gereken önlemler aktarıldı. 

Yerlikaya, Karabük'e gelerek incelemelerde bulunacağını ve gereken yardımın yapılacağı müjdesini verdi. 

Konuyla ilgili açıklama yapan Ferhat Salt, Vali, Milletvekilleri, ilgili kurum müdürleri, İl Genel Meclisi Üyeleri, İl Özel İdaresi yetkilileri ile birlikte Eskipazar, Yenice ve İl Merkezinde selden zarar gören bütün alanlara giderek inceleme yaptıklarını, köylülerle görüştüklerini ve yapılacakları planladıklarını söyledi. 

İncelemelerinin ardından hasar tespiti yaptıklarını ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile görüştüklerini anlatan Salt, "İlimizde hasar en kısa sürede giderilecek. Zaten çalışmalar başladı ve hızla devam ediyor. Çalışmaları yakından takip ediyoruz. Çaycuma'da bulunan Bakanımız Yerlikaya ile de görüşerek ödenek konusunda destek istedik. Kendisi hem destek olacaklarını hem de ilimize geleceğini bize iletti. Kendisine teşekkür ederiz." dedi.

Görüşmede, AK Parti Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş ve ilçe yöneticileri de hazır bulundu.