Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Yeniden Refah Partisi Karabük İl Başkanı İsmail Özer mesajında şu ifadelere yer verdi: 

"Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Cumhuriyet’in 100. yılı ile ilgili  yayımladığı kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi; Dünya’nın hiçbir ülkesi yoktur ki en uzak kıtadan üzerine çökmeye gelen milletler olsun.

Dünya’nın hiçbir ülkesi yoktur ki öldü, bitti, toz oldu derken küllerinden yeniden doğsun.

Dünya’nın hiçbir ülkesi yoktur ki yerden kalkıp attığı ilk adımda Dünya ülkelerine örnek olsun.

Ama var, Türkiye var. Türkiye’nin cesur bir halkı, o cesur halkın ise kimsede olmayan bir Mustafa Kemal'i var.

Milletini zeki, çevik, ahlaklı, hür bilen ve bununla övünüp Cumhuriyeti hedef belleyen, ya istiklal ya ölüm diyen koca bir çağ.

O çağ ki asır deviren, o çağ ki asırlar içinde kralları yenen, o çağ ki düşmanı bile dize getiren, o çağ ki ümidi gençlikte bilen.

Gelişmiş milletler seviyesine erişmek ne kadar zor olsada, imkansız yok bizim kitabımızda. Biz Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarının önderliğinde geride yetim bırakmayı göze alarak cepheye koşmuş bir milletin torunlarıyız. 

Biz bölünmesi beklenirken inadına kan kardeş olan, sağı solu yarıp ortada buluşan, yer sarsılsada insanlığı sarsılmayan, inancı öğüt bilip iyilik eden iyilik bulur diye birbirine koşan, tarihin mirası olurken geleceğe umutla bakan fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür Türkiye Cumhuriyet'in evlatlarıyız. 

Çocukların gözlerinde barışı, kadınların gülüşünde özgürlüğü, bir ihtiyarın yürüyüşünde tarihi, bir babanın feryadında memleketi gören Mustafa Kemaller denizi Anadolu'da, sevgi, merhamet, sağlık, birlik ve beraberlikle nice 100 yıllara Türkiye."

Editör: Özenay Kahriman