Karabük’te son üç gün içerisinde düzenlenen üç ayrı uyuşturucu operasyonunda 7 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda metamfetamin, sentetik ecza haplar, uyuşturucu kullanma aparatları ve ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Karabük Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Karabük İl Jandarma Komutanlığı ve Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Karabük Merkez’de 18, 19 ve 20 Mayıs 2025 tarihlerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

18 Mayıs 2025’te gerçekleştirilen ilk operasyonda, 2 şahsın üzerinde, araçlarında, eşyalarında ve ikametlerinde yapılan aramalarda 0,49 gram metamfetamin, 2 adet uyuşturucu kullanım aparatı (payp) ve 14 adet sentetik ecza hap ele geçirildi.

19 Mayıs 2025’teki ikinci operasyonda ise 4 şüpheliye yönelik gerçekleştirilen aramalarda, 7 parça halinde satışa hazır 5,42 gram metamfetamin, 3 adet payp, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet tabanca şarjörü ve 1 cep telefonu ele geçirildi. Telefona inceleme amacıyla el konuldu.

20 Mayıs 2025’te düzenlenen son operasyonda ise 1 şahsın üzerinde yapılan aramada 0,53 gram metamfetamin bulundu.

Yapılan işlemlerin ardından gözaltına alınan toplam 7 şüpheli, adli makamlara sevk edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ