14 Mayıs 2023 Tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği ile Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararlarını açıklamaya başladı.

14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçiminde Milletvekili adayı olabilmek için istifa veya emeklilik yoluyla ayrılanlar arasında ayrım yapılmaksızın istifa veya emeklilik dilekçelerini en geç 16 Mart 2023 Perşembe günü saat 17:00'ye kadar ilgili yerlere verilmesi gerektiği YSK tarafından açıklandı.

Milletvekili adaylığı başvurusu yapmak isteyen; Hakimler, savcılar, yüksek yargı organları mensupları, yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, kamu kurumu kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, belediye başkanları, subay-astsubaylar, siyasi partilerin il ve ilçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerinin ve bunların üst kuruluşlarının yönetim ve denetim kurullarında görev alanların 16 Mart Perşembe günü saat 17:00’ye kadar emeklilik yada istifa dilekçeleri verilmesi gerektiği belirtildi.

Aday Olması Muhtemel Kimler İstifa Dilekçesi Verecek?

Karabük’ten çeşitli siyasi partilerden muhtemel aday olması beklenen; Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Nurullah Çelik, Makine Kimya Endüstrisi (MKE) Genel Müdür Yardımcısı Durmuş Ali Keskinkılıç, İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimi Nurettin Yiyit ve Karabük İl Özel İdare Genel Sekreterliğinden Emekli Olan Mehmet Uzun’un istifa veya emekli dilekçelerini YSK Kararındaki bu süre içinde vermeleri bekleniyor.