31 Mart Yerel Seçimlerinin kilit partilerinden olan Yeniden Refah Partisi’nin Karabük Belediye Başkan Adayı hemen hemen belli oldu. Bu Perşembe günü Yeniden Refah Partisi’nin Karabük adayı olarak İsmail Özer’in açıklanması kesinleşti.

Karabük Net Haber’in sorularını cevaplayan Yeniden Refah Partili İsmail Özer “Partimizin aday adayları veya aday belirleme stratejisinde izlediği bir yol var. Genel Başkanımız, il başkanlığı hususunda ‘Hiç kimseyle görüşüp teklif götürmeyeceksiniz. Partimizden aday olmak isteyen kişiler, partiye gelecek müracaatlarını yapacak.” Parti içerisinde ve genel merkez nezdinde saha çalışması yapacak, buna göre adaylarımız belirlenecek. Bizde Genel Başkanımızın verdiği talimatlara harfiyen uyduk. Adaylık süreci şeffaf bir şekilde yürütüldü. Kamuoyuna duyuruldu aday adayların müracaat etmesi için çağrı yapıldı ama diğer partilerde aday adaylığı sayısı farklı fakat bizim partimizde böyle bir şey söz konusu olmadı. Olmayınca da en son cumartesi akşamı Genel Başkanımız ‘Sende dosyalarını teslim et ve temayülünüzü yapın, perşembe günüde açıklayalım.’ diye karar alındı. Perşembe günü inşallah partimizin adayı açıklanacak.” Dedi.

Yerel seçimlerin 3-4 kutuplu olacağını ifade eden Özer, seçmenin tercih yapma alternatiflerinin fazlalaştığını ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü;

"Bu seçim iki kutuplu değil de 3-4 kutuplu olması Karabük'teki demokrasinin gelişimi ve tercih noktasından çeşitliliği açısından önemli. Halkın zaruretten değil de ‘fikir ve düşüncelerimi bu ifade edebilir’ veya ‘Karabük'e bu şekilde hizmet gelebilir’ şeklinde oy vereceği çeşitliliği biz önemli görüyoruz. Yeniden Refah Partisi Karabük il ve ilçelerimizde hazırlıklarımız var. Sahalarda sürekli aktiftik. 31 Marta kadarda aktif olup, vatandaşımıza ulaşacağız. Yapacaklarımızı, planlarımızı ve projelerimizi anlatmaya gayret göstereceğiz. İddialıyız ipi göğüsleyeceğimize inanıyoruz. Tabi bunu ilk başta rabbim nasip edecek, vatandaşımız teveccüh edecek. Bu noktada biz şansımızın yüksek olduğuna inanıyoruz, başaracağız inşallah."

Kendisi ile ilgili yapılan eleştirilere de cevap veren İsmail Özer “Bizi eleştirebilecekleri hiçbir şey yok. Çünkü bize hırsız, arsız diyemiyorlar. ‘Neden açıklanmadı, neden beklendi’ diyorlar. Bu bizim partimizin iç tüzüğü, her partinin bir seçim stratejisi vardır. Adayını ister 2 ay önce, ister 2 ay sonra açıklar. İsterse son gün 20 Şubat akşamı açıklar. ‘Niye açıklamadı, niye bekletti?’ diye, hiç kimsenin böyle bir şey deme lüksü yok. Partimizin tamamen iç meselesidir. Biz bir yanlış olduğunu görmüyoruz burada.” İfadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi’nin ilk girdiği 14 Mayıs 2023 Genel seçimlerinde bir trand yakaladığını ifade eden Yeniden Refah Partisi Karabük Adayı İsmail Özer, trendin artarak devam edeceğini belirttiği konuşmasında şunları söyledi;

“31 Mart yerel seçimlerinde bu trend artarak devam edecek. 14 Mayısta bizim öngördüğümüz ama sürpriz diye nitelendirilen oyu aldığımızda, Bin 250 üyemiz vardı, şuan 3 Bin 500'ü geçtik üye sayısında. Buda bize olan ilginin ve teveccühün arttığının göstergesidir. Dolayısıyla sürpriz olmayacak, biz kazanmaya en yakın partiyiz şuanda. Diğer parti adayları da şehrimize 3 dönem hizmet etmiş Rafet Bey var, İktidar partisinin adayı Özkan bey var, muhtemelen CHP de İsmail bey çıkacak, herhalde sevilen bir iş adamı oda. O isimlerde kendi işlerinde başarılı, fakat halkımızın teveccühü bu seçimlerde değişimlerden yana. Değişimden yana da Yeniden Refah Partisi bir numaralı alternatifidir. Vatandaşımızı sandıkta bizden yana oyunu kullanacaktır, bizde ipi göğüsleyeceğiz.”

1-138