Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Yörük Köyü’nde, 26 Eylül 2026 tarihinde düzenlenecek “Anadolu Sofraları: Yörük Kültürü ve Belleği” etkinliği öncesinde saha çalışması gerçekleştirildi.
Karabük İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koordinesinde yapılan çalışma, Birleşmiş Milletler Turizm Örgütü (UN Tourism) “En İyi Turizm Köyleri İyileştirme Programı” kapsamında yer alan Yörük Köyü’nde gerçekleştirildi.
ETKİNLİK ALANLARI YERİNDE İNCELENDİ
Paydaş kurum ve kuruluşların katılımıyla gerçekleştirilen saha çalışmasında, etkinliğin düzenleneceği alanlar yerinde incelendi.
Program akışı, alan düzenlemeleri, ziyaretçi yönlendirmeleri, karşılama süreçleri ve organizasyon planlaması üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.
KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON ELE ALINDI
Saha çalışması kapsamında etkinlikte görev alacak kurum ve paydaşların sorumlulukları da görüşüldü.
Etkinliğin koordinasyon içerisinde yürütülmesi amacıyla görev dağılımı ve organizasyon sürecine ilişkin ayrıntılar üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.
ETKİNLİK 26 EYLÜL’DE
Yörük kültürünün ve bölgenin geleneksel hafızasının yaşatılmasını amaçlayan “Anadolu Sofraları: Yörük Kültürü ve Belleği” etkinliği, 26 Eylül 2026 tarihinde Yörük Köyü’nde gerçekleştirilecek.
Safranbolu Yörük Köyü’nde 26 Eylül’de yapılacak “Anadolu Sofraları: Yörük Kültürü ve Belleği” etkinliği öncesi saha çalışması yapıldı.






