Karabük'ün Eflani ilçesinde yılbaşı için arpa, buğday ve mısır yedirilerek doğal ortamlarında beslenen hindiler, Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor.

Belediye tarafından hindi heykeli yaptırılan Eflani'de beslenen yaklaşık 2 bin hindi, yılbaşı sofralarını süsleyecek.

Ağırlıkları 4 ila 8 kilogram arasında değişen hindiler, tanesi 600 liradan başlayan fiyatlarla alıcı buluyor.

Talepler karşılanamaz durumda

Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Eflani hindisinin etinin lezzetiyle haklı bir üne sahip olduğunu söyledi.

Hindinin özellikle kış aylarında ilçenin vazgeçilmez yemeği olduğunu belirten Ertuğrul, "Sadece ilçemizde tüketilmez. İlçe dışından çok sayıda alıcımız vardır. Son yıllarda internet üzerinden de pazarlaması yapılmaktadır." dedi.

Ertuğrul, Eflani hindisinin köylerdeki çiftçiler tarafından tamamen doğal ortamda beslendiğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yeşil otlar ve doğal yemlerle beslendiği için Eflani hindisi gerçekten haklı olarak lezzetiyle ünlenmiş ve ön plana çıkmıştır. Hindi her ne kadar yılbaşı yemeği olarak düşünülse de ilçemizde kış boyu tüketilir. Tek başına da tüketilmez. Yanında Eflani hindi bandırması ile tüketilir. Bandırma da hindinin suyu ve yağından elde edilen karışımın içine ekmeklerin bandırılması suretiyle yapılan özel bir yemektir."

İlçe dışından çok sayıda kişinin Eflani hindi bandırması yemek için geldiğini aktaran Ertuğrul, "İlçemizde yetiştirilen hindiler talepleri karşılayamaz durumdadır. Üretimin artması en büyük arzumuzdur." ifadesini kullandı.

Hindi yetiştiricisi 60 yaşındaki Aynur Şahin, hindileri doğal ortamda mısır, arpa ve buğdayla beslediğini belirterek, "Hindilerim bahçemizin içinde çimende doğal ortamda yetişti. Hindiler serbest gezdi. Biz bunları yumurtadan çıkardık. Eti de lezzetli. Fiyatı 600 liradan başlıyor. Erkek hindiler 7-8 kilogram geliyor. Dişiler de ortalama 4 kilogram geliyor." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi