Safranbolu Belediyesi’nin kent turizmine yeni bir nefes kazandırmak için faaliyete aldığı Yılbaşı Panayırına sayılı saatler kaldı.

Dünya üzerinde meydana gelen pandemi ve savaşların getirdiği ekonomik sorunları bir nebze de olsa gidermek adına esnafların kalkınmasını amaçlayan Yılbaşı Panayırı, 28 Aralık Perşembe günü saat 14’te Tarihi Çarşı han arkasında kapılarını misafirlerine açacak.

28-31 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek Yılbaşı Panayırı yarın saat 14’te start alacak. Tarihi Çarşı han arkasında yer alan Yılbaşı Panayırı için gerekli düzenlemeler ve hazırlıklar tamamlandı. Han arkası mevkiinde Safranbolu Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirilen stant, ışıklandırma çalışmalarına ilave olarak Safranbolu esnafının ve ziyaretçilerin soğuktan etkilenmemesi adına ısıtıcılar ve satış noktalarına elektrik getirilmesi sağlandı. Aynı zamanda Safranbolu Belediyesi tarafından alana konulan iki büyük çadırda çay ve çorba ikramları yer alacak.

Yılbaşı panayırı ile Dünya’da yaşanan salgınlar ve savaşların getirdiği ekonomik sıkıntının esnaflar üzerinde yarattığı sorunun bir nebze ortadan kalkması ve Safranbolu turizmine yeni bir soluk getirmesi amaçlanıyor. Safranbolu’da ilk defa gerçekleşecek olan Yılbaşı panayırında oluşturulan 30 stantta Safranbolu’nun 30 esnafı yılbaşına özel hazırladıkları el emeği göz nuru ürünlerini ziyaretçiler ile buluşturacak.

Panayırın duyurusu yapıldığı andan itibaren birçok tur firması ise yılbaşı panayırına turist getirmek için adeta sıraya girdi. Her yıl yerli ve yabancı yaklaşık 2 milyon turiste ev sahipliği yapan Dünya Miras Kenti Safranbolu’nun Yılbaşı Panayırı ile bu sayıyı daha çok arttırması, nitelikli turist ve turizmin kalıcı olması, ekonomik olarak ülke ekonomisine ve esnaflara büyük katkı sağlaması bekleniyor.

BAŞKAN KÖSE'DEN BİRİLİK VE BERABERLİK MESAJI

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse tüm Dünya ve ülke olarak yaşanılan sıkıntılı günlerde esnaflar ve kentin birlik, beraberlik içerisinde yılbaşı panayırına hazırlandığını belirterek şunları söyledi:

’Yılbaşı panayırını ilk defa yapacağız. Bu projemizin Safranbolu turizmine yeni bir ivme katarken aynı zamanda esnaflarımıza bir süreliğine de olsa nefes aldıracağını umuyoruz. Bilindiği gibi yaklaşık 3 yıldır salgınların savaşların getirdiği ekonomik sıkıntılar sadece ülkemizde değil tüm dünya ülkelerinde hissedildi.

Bu durumun yarattığı sorunları bir an dahi olsa ortadan kaldırmak ve UNESCO Miras kentimizin turizmine katkı sağlamak adına esnaflarımızla ve mesai arkadaşlarımızla geceli gündüzlü çalıştık. Yılbaşı panayır alanımızın hazırlanmasında emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ederken tüm esnaflarımıza bol kazançlar diliyorum. 28-31 Aralık tarihlerinde Tarihi Çarşı han arkasına tüm halkımızı davet ediyorum’’

WhatsApp Görsel 2023-12-27 saat 16.21.07_69b0ef9b