Karabük’te, sürücüsünün kontrolünden çıkan hafif ticari aracın aydınlatma direğine çarpması sonucu 2 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

Kaza, Karabük-Yenice kara yolu Şahinkaya mevkiinde meydana geldi. Murat Kazancı (43) yönetimindeki hafif ticari araç, Yenice istikametine giderken iddiaya göre hatalı sollama yaptığı sırada kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkarak yol kenarındaki aydınlatma direğine çarptı.

Çarpmanın etkisiyle araçta bulunan Azize Kırış (60) olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Murat Kazancı ile İlyas Kazancı (36), Cengiz Kırış (50) ve Dursun Kırış (50) ağır yaralandı. Kazayı görenlerin ihbarı üzerine olay yerine jandarma, AFAD, itfaiye ve 112 Acil Servis ekipleri geldi.

Araçta sıkışan yaralılar, ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Medikar Hastanesine kaldırıldı. Yaralılardan Dursun Kırış, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Azize Kırış ve Dursun Kırış’ın cenazeleri, savcılık incelemesinin ardından morga kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Murat Kazancı yönetimindeki araçta bulunanların, İstanbul’dan bir yakınlarının cenazesi için ilçesi Gökbel Köyüne gitmek üzere yola çıktıkları öğrenildi.

Bu arada, Yenice’de hayatını kaybeden Polis Memuru Cüneyt Ören’in cenaze töreninden dönen Karabük Valisi Mustafa Yavuz, kaza yerinde incelemelerde bulunarak jandarma ekiplerinden kaza ile ilgili bilgi aldı.