Karabük’ün Yenice ilçesine getirileceği söz verilen doğalgaz çalışmaları geçtiğimiz seçimler sırasında başlamıştı.

Kargaz ekipleri tarafından ilk olarak Özal Mahallesinde başlayan doğalgaz boru döşeme çalışmalarını seçimler sırasında durduran Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, daha sonra ikna edilmiş ve çalışmalar yeniden başlamıştı.

Haziran ayında başlayan doğalgaz boru döşeme çalışmaları, yine Başkan Çaylı tarafından protokole uyulmadığı gerekçesiyle tekrar durduruldu.   

Özal mahallesine ancak 2 km civarında döşenen doğalgaz boru döşeme çalışmaları bu nedenle bir buçuk aydır yapılamıyor ve durmuş halde.

Çaylı, Kargaz Ekiplerini Yenice’den Kovdu

Doğalgaz borularının döşenmesi için açılan kanallardaki toprağın başka yere taşınmadığı ve kaldırımlar ile asfalt yolların bozulduğu gerekçesi ile çalışma alanına gelen Başkan Zeki Çaylı’nın Kargaz ekiplerini kovduğu belirtildi.

Kargaz yetkilileri Yenice’ye doğalgaz dağıtımının bu şartlar altında zor yapılacağını ifade ederlerken, Türkiye’nin her yerinde belediyelerin şehirlerine doğalgaz gelmesi için çalışmalara destek verirken, Yenice Belediyesi tarafından sürekli engellemelerle karşılaşıldığı ifade ediliyor.  

Meclis Toplantısında Çaylı’dan Ağır Küfür

Yenice’de duran doğalgaz çalışmaları bugünkü Yenice Belediye Meclis toplantısında gündeme gelince, Başkan Zeki Çaylı’nın “Yenice’ye doğalgaz gelmesini istemeyen o. çocuğudur. Bunu söyleyen de o. çocuğudur.” Diyerek, sert tepki gösterdiği öğrenildi.

Çaylı’nın meclis toplantısında ağır küfürler ederek, aşırı tepki göstermesine meclis üyelerinin bir anlam veremediği ifade ediliyor.

AK Parti, Yerel Seçimler Öncesi Yenice’de Doğalgazı Yakabilecek mi?

6-7 Yıldır Yenice’ye doğalgazın gelmesi gündemden düşmezken, AK Parti 31 Mart 2024’te yapılacak olan Yerel Seçimlerden önce doğalgaz ateşini Yenice’de yakmaya kararlı görünüyor.

Öte yandan önümüzdeki seçimlerde yeniden aday olacağına kesin gözüyle bakılan Zeki Çaylı’nın ise rakiplerine bu gücü yaşatmaması için elinden geleni yaptığı, şirin ilçe Yenice’de konuşuluyor.