Yenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, ilçenin önemli doğal ürünlerinden Yenice ıhlamur balının markalaşması amacıyla BAKKA desteğinde düzenlenen eğitim programının tamamlandığını açıkladı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından desteklenen eğitim programı, “2026 Yılı Yerel Ürünlerin Markalaşması Teknik Desteği Programı” kapsamında Ihlamur Teras’ta gerçekleştirildi.
Ihlamur Balının Marka Değeri Artırılacak
Eğitim programıyla Yenice ıhlamur balının bilinirliğinin artırılması, güçlü bir marka kimliğine kavuşturulması ve daha geniş pazarlara ulaştırılması hedefleniyor.
Programın tamamlanmasının ardından açıklama yapan Yenice Belediye Başkanı Ş. Sertaş Karakaş, ilçenin doğal ve yerel değerlerini koruyarak geliştirmek istediklerini belirtti.
Başkan Karakaş; eğitmen Rıdvan Genç’e, İl ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personeline, programa katılan vatandaşlara ve ıhlamur balı üreticilerine teşekkür etti.
Projeye destek veren Yenice Kaymakamı Mert Çanga ile BAKKA’ya da teşekkürlerini ileten Karakaş, çalışmaların devam edeceğini vurguladı.
“Ihlamur Balımız Dünyaya Açılacak”
Üreticilerin emeğini daha güçlü bir markaya dönüştürmek için kararlılıkla çalışacaklarını ifade eden Başkan Karakaş, şu mesajı verdi:
“Yenice’mizin doğal ve yerel değerlerini koruyarak geliştirmek, üreticilerimizin emeğini daha güçlü bir markaya dönüştürmek için çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz. Yenice üretecek, Yenice büyüyecek; ıhlamur balımız dünyaya açılacak.”





