Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, aylardır siyaset malzemesi haline gelen ve polemik konusu Yenice’ye Doğalgazın getirilmesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Çaylı, Bölgede yetkili olan Doğalgaz Dağıtım Şirketi olan Kargaz’ın Yenice gibi 39 ilçe de doğalgaz dağıtım çalışması yaptığını ve bu çalışmaların şirketin bir programı dahilinde olduğunu belirtti.

Doğalgazı Siyaset Malzemesi Yapıyorlar

Kargaz’ın bu yıl sadece 3 km boru döşeyeceğini ve Özal mahallesine doğalgaz verileceğini belirten Başkan Çaylı, Yenice’nin tamamına doğalgazın verilmesinin beş yıl içinde gerçekleşeceğini ifade ederek şu açıklamalarda bulundu;

“Tabi ki doğalgaz Kargaz Şirketi tarafından yetki kılınan bölge sayısı yeni ilave 38-39 civarındaydı. Bütün ilçelerde olduğu gibi doğalgazı en önce, ilk olarak ve en fazla isteyenlerden birisi biziz. Bizim ekibimiz, bizim gurubumuz, Milliyetçi Hareket Partisinin hizmet anlayışı. Şimdi takdir ederseniz ki Kargaz firmasına bir anda 39 yetki verilmiş, lisans yetkisi verilmiş ve bu yetkiyi kullanan firma 39 ilçe tarafından sıkıştırılıyor, ‘Doğalgaza başla, doğalgaza başla’ diye. 39 ekip kuracak, 39 ilçe ve birde seçim öncesine gelecek bu ve seçimde iktidar partisi bundan siyasi rant elde edecek, yani oy devşirecek.

Seçim öncesi bütün her yerde olduğu gibi göstermelik bir temel atma notasına gelinmişti, hatta gelindi de. Yalnız burada ki bu temel atma onların dediği gibi Yenice’de doğalgaz veriliyor mantığı ile değil, doğalgaz bir plan çerçevesinde bir proje çerçevesinde yapılıyor. 2023 yılında sadece 3 kilometrelik bir projesi var. Şimdi 3 kilometrelik bir projesi bulunan bir Kargaz işletmesi ki bu özel bir şirkettir, bu kâr amaçlıdır. İktidar istedi diye çok daha fazlasını yapamaz, planlıdır bu ve planlı gidiyor. Yani bütün ilçeler istiyor, her ilçe istiyor. Gaz verdikleri yerlerde de ilaveler var, yani kendisini finans eden Kargaz firması nerede işi hangi boyutta yapacağını kendisi planlıyor. Yenice’de de 3 kilometre yani 3 kilometrenin dışında Kargaz’ın Yenice’ye bir planı net bir şekilde söylüyorum yok. Bunun dışında kim ne söylüyorsa, doğru söylemiyor. Yani 3 kilometrenin dışında 2023 yılında Yenice’de Kargaz tarafından yapılacak bir doğalgaz borusu ilave döşeme çalışması yok. Şu anda bizimde yardımcı olduğumuz depo yeri yapılıyor. Özal mahallesine bu sene gazı veriyorlar.

Sürekli Kargaz müdürüyle, genel müdürüyle bir iletişim ve istişare halindeyiz. Önümüzdeki nisan ayında yeniden bir planlama yaparak Yenice’de yeni hat, yeni proje çalışmalarına başlayacak. Yenice’nin toplamda 150 kilometre doğalgaz hattı var. Önümüzdeki senede 20-25 kilometre kadar bir alanı yapacak. 20-25 kilometrede yaklaşık İsmetpaşa mahallesi, aşağı köy, lokum evleri, ören park, ikizler deresindeki evler, jandarma lojmanları falan o bölgedeki evleri kapsar. Bir firma 39 lisans bölgesinde aynı anda tamamını yapacak bir güce sahip değil ve nede öyle bir çalışma var. Kendisine göre planladığı şekli ile bu çalışmayı sürdürüyor, bundan sonrada böyle olacak. Önümüzdeki 5 yılda Yenice’nin doğalgaz almayan herhangi yeri kalmayacak. Yeniceli saygı değer hemşerilerimiz demesinler ki bize doğalgaz verilecek, her sene 25 kilometre 30 kilometre peyderpey yapılarak ve bu yapılırken şuna dikkat etmemiz gerekiyor; Doğalgaz çalışma alanındaki insanların yaşam şartlarında da bir olumsuzluk olmaması lazım. Tabi ki ufak tefek olur ama sosyal hayatı etkileyecek elektrik, su, Telekom, kanalizasyon ve buna benzer hizmet alıyorken, birden bundan mahrum olmadan aynı anda hem yaşam devam edecek bir çalışma ortamını yakalamamız lazım. Biz bunu yakalamaya çalışıyoruz. Kargaz’ın müdürü Cengiz beyle beraber sürekli diyalog halindeyiz.

Önümüzdeki süreçte inşallah 31 Mart’ta Yenice halkı tekrar seçim olduğunda bizim ekibimize Zeki Çaylı ve Zeki Çaylı’nın siyasi kadrolarına yetkiyi verdiğinde insanlarımızı 2024-2029 dönemimde en makul en mantıklı sosyal yaşantılarında, günlük yaşantılarında hiçbir sıkıntıya meal vermeksizin yaşantıları sürmeye devam ederken aynı zamanda doğalgazı döşeyip etkilerini ortadan kaldırıp çalışmalarını yapacak ehil, çalışkan, bilgili, dürüst kadrolar bizde var biz bu şekilde halkımıza bunu açıklamış olalım.

Yani Zeki Çaylı ve ekibinin doğalgazı engelleme gibi bir gücü var, ne yetkisi var nede öyle bir şeyi yapmıştır, yapmaz böyle bir şeyi yapmak saten Yenice’ye ihanettir biz bu ihanet içerisinde olmayız Yenice’yi seviyoruz Yeniceliler de bizi seviyor.

Kargaz’ın lisans aldığı ve sorumlu olduğu iller var, bu illerde yeni lisans aldığı ilçeler var, genişleme alanları var. Bir firma bu kadar geniş bir alanda, bu ekonomik şartlarda aynı anda hepsinin doğal gaz istediği mevcut alanlarında genişletme istediği bir ortamda ‘ben aldım 39 lisans bölgesinin tamamını bir senede bitiriyorum’ deme gibi hem iş gücü olarak mümkün değil. Birde doğalgaz çalışması yapılan bölgede yaşayanların yaşam şartlarını çok fazla olumsuzluğa dönüştürmeden, doğal hayat devam ederken planlı bir şekilde ortaklaşa götürmek gerekiyor.

Cumhur İttifakı olan arkadaşlarımızla ilgili olumsuz bir şey söylemek istemiyorum onların ne yaptığı Yenice halkı biliyor, bizde belli şekliyle billboardlarda da ilan ettik. Zeki Çaylı ve ekibi Yenice Belediyesi Kargaz’la diyalog halinde, doğalgazı planlandığı şekliyle olmalı. Halkı mağdur edecek şekilde bir doğalgaz çalışması istemiyoruz. Aynı zaman da hem planlanacak hem de halk mağdur olmayacak doğalgazı da alacak ve yaşam şartlarından da taviz vermeden doğalgazı Yenice’ye biz getireceğiz.”

Ağaç ve Ağaç Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili dosyayı vereli bir yıl oldu

Yenice’de uzun yıllardır konuşulan bir diğer konunun ise Ağaç ve Ağaç Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ifade eden Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, geniş kapsamlı dosyayı Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne vereli bir yıl olduğunu belirterek, iktidar vekillerini göreve davet etti.

“Ağaç Organize Sanayi Bölgesiyle alakalı Fen İşleri ekibi dosyaları en ince ayrıntısına kadar 1 Milyon metrekarelik alanı İsmet Paşa ve Atatürk Mahallesini kapsayacak şekilde 600 metrekaresi tam bilmiyorum ama hazine arazisi olacak şekilde ve projeler Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğüne İl Başkanımız Adem Kar, Karabük Belediye Başkanımız Rafet Vergili, Başkan vekilimiz Cenk Gedikoğlu ve partimizin yetkili ve etkili olan bütün büyüklerimiz Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğüne, Ticaret Odasıyla istişare ederek sunmuştuk. Bu konuyla ilgili tüm çalışmaları Ticaret ve Sanayi İl Müdürlüğü nezdinde hala sürdürüyorlar, girişimleri hala devam ediyor.” Diyen Başkan Çaylı, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Ancak ülkemizin içinde bulunduğu şartlar durumunda herhangi bir gelişme olmadı. Şu andan sonrada siyasi büyüklerimiz, İl Başkanımız, İl Başkan Vekilimiz, Karabük Belediye Başkanımız hepsi bu konuyla ilgili gerekli iletişimi ve onlara hangi yöntemle yapılacaksa gerekli girişimleri yapacaklarını düşünüyorum.

Bu konuda madem iktidar yetkilileri bunu geçmişte dillendirdiler, Yenice halkı artık seçim dönemlerinde söyleme dönüşüp, seçimden sonra unutulan bu ve bunun gibi projelerle kandırılamıyor. Gökçebey’de kurdular bunu. Gökçebey’de kurulan, Yenice’de pekala kurulabilir. Bununla ilgili en ince ayrıntısına kadar girişimlerimizi sürdürüyoruz, bunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Diyoruz ki iktidara, buyurun hayata geçirin, dosya hazır, alın dosyayı Ticaret ve Sanayi Bakanlığı bunu yürürlüğe koysun, gerekli altyapı çalışmalarına başlasın ve buranın ağaç ürünleri organize sanayi bölgesi ilan edilmesi planlanmasını yapsınlar diyorum."

Bir yılda iki kere sel felaketi yaşayan Yenice ilçesinde Belediye olarak üzerlerine düşen her şeyi yaptıklarını da vurgulayan Başkan Zeki Çaylı, “Yenice’de arazi yapısı topografik ve coğrafi açısından eğimli bir alandayız. Alanların eğimli olması üst kotlara yağan yağmurların ekilmeyen araziler ağaçların olmaması gibi olumsuzlukları da dikkate alırsak, ormanlardan gelen seller ince dere ve şeker deresinden, Filyos ırmağından, Belediyemizin içerisinden geçen küçük kuru derelerden gelen seller ilçemizde her iki selde de epeyce tahribata yol açtı.

Biz çalışmalarımız tamamen bu tahribatı önlenmesi yönünde geçen sene Haziran ayındaki selden bu tarafa gördüğümüzü tedavi etme, sel etkisini ortadan kaldırma çalışmalarını sürdürmüştük. Şükürler olsun, bu son selde geçen senekine göre daha etkili olmasına rağmen daha az hasar verecek noktaya getirdik. Şu anda çalışmalarımız sürüyor, eğer gerekli kaynaklar bize sağlanırsa ki sağlanacağını düşünüyoruz, devletimizin afete maruz kalan vatandaşlarımızın afetten etkisini azaltması çalışmalarını bir sonraki yıllarda inşallah olmaz, olursa bir iki projeyi de uyguladığımızda Yenice’miz aynı ölçekte bir sel afetine maruz kaldığında, etkisi minimize olmuş, yani normal hayatı çok fazla sıkıntıya sokmayacak konumda bir pozisyona getirmiş oluyoruz. Bu konuda bize destek veren ilgili yetkili herkese teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

MHP İl Başkan Vekili Gedikoğlu “Zeki Çaylı Başkandan Biz Memnunuz”

Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkan Vekili Cenk Gedikoğlu ise Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’dan çok memnun olduklarını ifade ederek, şu açıklamalarda bulundu;

“Biz kendisinden razıyız. Allah’ta ondan razı olsun. Zeki Başkanımızın uzunca dönemdir Yenice’de yapmış olduğu çalışmalar, Yenice halkıyla iç içe olması, burada ki bilinçli bir şekilde hizmetlere ekonomik anlamda gücünün, durumunun yettiği kadar hizmetlerin hepsini üst düzeyde yapmakta. Kendisinden Yenice halkı memnun, tabi ki kendisinden bizde ziyadesiyle memnunuz. Bir dahaki dönemlerde Yenice’de Belediye Başkanlığı ile ilgili bir başarı elde edecek miyiz? Senelerdir kaydettiğimiz gibi Yenice bizim için önemli, Zeki Başkan bizim için önemli, gayet tabi Yenice Belediyemizi aynı şekilde devam ettireceğiz.” Dedi.

MHP Yenice İlçe Başkanı Eyüp Elieyioğlu ise herkesi kongresine davet etti

MHP Yenice İlçe Başkanı Eyüp Eleyioğlu ise önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan ilçe kongresine tüm partilileri davet etti ve şunları söyledi;

“Yenice’yi en iyi temsil etme noktasında; önce ülkem, sonra partim ve ben diyerek tekrar Yenice İlçe Başkanlığı görevime devam edeceğim. 14. Olağan Kongremizde tüm Yeniceli partililerimizi partimizin adına kongremize bekliyorum.”